Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

5 verzorgingstips voor prachtig grijs haar

Olivier
2 min read

Waar men vroeger een hartaanval kreeg bij het zien van de eerste grijze haren is deze haarkleur tegenwoordig helemaal hip! Het staat mooi bij jong en oud, maar het is wel van belang dat je het goed verzorgd. Hieronder 5 verzorgingstips voor prachtig grijs haar!

1. Bijpassende make-up grijs haar

Wanneer jij de keuze hebt gemaakt voor grijs haar, doe je er goed aan om kritisch naar de make-up te kijken. Over het algemeen staat het mooier wanneer je een grijze bos haar combineert met wat ‘zachtere’ make-up. Dit zorgt namelijk voor een warmer contrast. Ga bijvoorbeeld voor oranjerode of blauwrode lippen en kies voor een roze of koraal-kleurige blush.

2. Wenkbrauwen

Het staat niet mooi wanneer je grijs haar combineert met donkere wenkbrauwen. Dit geeft namelijk een ‘te harde’ uitdrukking. Epileer je wenkbrauwen (het liefst professioneel) en voorzie ze van een warme kleur wenkbrauwmascara.

3. Het bijwerken van uitgroei

Heb je last van grijs haar in je uitgroei? Er is haarmake-up verkrijgbaar. Deze bestaat uit watervast poeder waarmee je uitgroei eenvoudig kunt bijkleuren. Zo kun je je kappersbezoek uitstellen én geld besparen!

4. Twijfel?

Weet je toch niet helemaal zeker of je wel voor naturel grijs wilt gaan? Je kunt de kapper vragen om high- en lowlights door het grijzende haar aan te brengen. Zo kan het eigen grijs steeds meer worden aangemengd tot het haar helemaal grijs is.

5. Kleurenshampoo of kleuren?

Je kunt ervoor kiezen om een kleurenshampoo te gebruiken of je haar permanent te kleuren. Het verschil zit hem in de houdbaarheid en duur. Bij een kleurenshampoo wordt er een laagje verf op de haren aangebracht en bij een permanente kleuring wordt het pigment van het haar gedeeltelijk vervangen door kunstmatig pigment. Vraag je kapper om advies!

Door Olivier

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…