Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

5 x waarom slimme mensen minder snel verliefd worden

Bram
2 min read

Waarom worden slimme mensen minder snel verliefd? De wetenschap heeft enkele verrassende antwoorden.

1.Ze analyseren gevoelens, zowel van zichzelf als van anderen

Slimme mensen zijn goed in het verzamelen van informatie en in het trekken van conclusies. Dat is zowel een voordeel als een nadeel. Bij de eerste tekenen van problemen kunnen ze plots weglopen. Een misverstand? Een ruzie? Sorry, we zijn niet gemaakt voor elkaar. Daag!

2.Ze hebben tijd nodig om zich open te stellen voor anderen

Hersenen stoppen nooit met werken, in de liefde is dat jammer. Intelligente mensen vinden het moeilijk om zich open te stellen voor anderen. Ze weten en begrijpen dat elke relatie een risico inhoudt. Dat is de reden waarom ze vaak koel en afstandelijk overkomen terwijl ze dat misschien niet zijn.

3.Ze denken te veel aan vroegere ervaringen

Dit is een andere valkuil voor slimme mensen. Dingen die in hun vorige relatie fout zijn gelopen zullen niet automatisch nu ook gebeuren. Het is moeilijk voor hen om dit te beseffen. Ze denken te veel aan hoe pijnlijk de break-up vorige keer was. Onbewust zorgen ze ervoor dat ook deze relatie zal mislukken.

4.Singel zijn is een bewuste keuze voor hen

Dit is een feit waar we soms niet mee rekening houden. Slimme mensen kiezen er soms bewust voor om single te zijn. Dat is een weldoordachte en logische keuze. Ze zijn vaak alleen omdat ze dat willen, niet omdat ze geen partner vinden. Ze voelen zich goed alleen, daar kan toch niemand een probleem mee hebben?

5.Ze zijn soms cynisch

Slimme mensen gaan zelfden tot over hun oren verliefd worden. Het romantische liefdesideaal is niet aan hen besteed. Dat maakt van hen rationele en passionele geliefden. Omdat ze iets cynisch zijn zullen ze minder snel verliefd worden. 

Door Bram

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…