Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

5 zaken die mannen echt moeten weten over menstruaties

Anja
2 min read

De meeste mannen zien de menstruatie als een echt vrouwending waar ze liever helemaal niets mee te maken hebben. Het is prima als een man niets met de menstruatie te maken wil hebben, maar als je menstrueert wil je het liefst wel een beetje begrip van je vriend en dit kun je alleen krijgen als je vriend weet wat er precies aan de hand is. In dit artikel lees je welke vijf dingen mannen in ieder geval moeten weten over de menstruatie van vrouwen.

1: Het is geen bloedbad

Sommige mannen lijken te denken dat er sprake is van een waar bloedbad als een vrouw menstrueert. Natuurlijk vloeit er wat bloed, maar het is wel belangrijk om te weten dat je heus geen liters bloed verliest als je menstrueert.

2: Het is niet bij iedereen hetzelfde

Sommige dames menstrueren licht, andere dames menstrueren zwaar. Sommige vrouwen hebben nergens last van, andere vrouwen kunnen niet werken of naar school van de buikpijn, rugpijn of hoofdpijn. Niet iedere vrouw is hetzelfde en dit geldt ook zeker bij de menstruatie.

3: Je kunt echt klachten hebben als je menstrueert

Helaas denken mannen vaak dat vrouwen zich aanstellen als ze menstrueren en dit is een misverstand dat meteen de wereld uit geholpen moet worden. Vrouwen die menstrueren, kunnen namelijk echt last hebben van hevige buikkrampen, rugpijn, hoofdpijn en andere klachten. Geen pretje dus en zeker geen aanstellerij.

4: Vrouwen hebben wat meer aandacht nodig als ze menstrueren

Als je menstrueert en je voelt je niet fijn, heb je gewoon wat meer aandacht nodig van je vriend. Overdrijf het niet, maar behandel haar alsof ze een klein griepje heeft. Doe net iets meer in het huishouden, geef haar een keer een lekker soepje of een reep chocola en geef haar net iets vaker dan normaal een dikke knuffel.

5: Niet iedere vrouw is chagrijnig als ze ongesteld is of moet worden

Een vervelend misverstand over de menstruatie is dat iedere vrouw zogenaamd prikkelbaar en niet te genieten is voor ze ongesteld moet worden of als ze menstrueert. Misschien merk je wel dat je vriendin een iets korter lontje heeft dan normaal, maar wijs haar hier vooral niet op.

Door Anja

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…