Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

6 dingen die iedereen verkeerd doet in een vliegtuig

Olivier
3 min read

Tegenwoordig zijn de vliegprijzen zo laag dat het vaak goedkoper is om met het vliegtuig op vakantie te gaan dan met de auto. Dit zorgt ervoor dat bijna iedereen wel eens gevlogen heeft. Hier is op zich niks moeilijks aan, het is eigenlijk precies hetzelfde als in de bus zitten. Maar toch kun je dingen verkeerd doen, waardoor je op je vakantie een minder fijne tijd hebt. Hieronder 6 dingen die iedereen verkeerd doet in het vliegtuig!

Slapen tijdens het opstijgen en tijdens de landing

Wanneer een vliegtuig opstijgt of landt, verandert de lucht om je heen sneller dan de lucht in je oren. Als je ervaring hebt met vliegen, weet je waar we het over hebben. Je voelt de druk op je oren toenemen en dit voelt niet fijn. Gelukkig duurt dit maar eventjes. Zorg dat je niet in slaap valt tijdens het opstijgen of tijdens de landing. Je kunt met veel pijn wakker worden en hier zelfs een oorontsteking of bloedneus van krijgen.

De hele reis blijven zitten

Door de lage luchtdruk in de cabine, vertraagt je bloedcirculatie en dit kan bloedpropjes veroorzaken, voor in je benen. Het helpt niet om de hele reis te blijven zitten. Het is beter om van positie te wisselen. Neem dus af en toe een wandelingetje of ga even staan.

Geen rekening houden met tijdzones

Vertrek jij ’s avonds laat, Nederlandse tijd en land je vervolgens opnieuw ’s avonds laat, maar dit keer bijvoorbeeld Australische tijd. Ga dan niet gelijk slapen wanneer je vliegtuig vertrekt. Dit maakt het lastiger je aan te passen aan de tijdzone waar je naartoe vliegt. Zet je horloge gelijk bij vertrek op de juiste tijd van het land van bestemming en kom in het ritme. Dit voorkomt een jetlag.

Niet drinken

De drankjes in een vliegtuig zijn vaak verschrikkelijk duur, daarom denken mensen vaak: “Ik drink wel wat wanneer we landen”. Doe dit echter niet. De lucht in de cabine is erg droog. Omdat je lichaam bij elke keer uitademen vocht verliest kun je gemakkelijk uitdrogen. Zorg dus dat je voldoende drinkt tijdens de vlucht.

Op blote voeten rond lopen

De vloer in een vliegtuig zit vol met bacteriën. Hoe lekker het ook is om, vooral bij lange vluchten, even je schoenen en sokken uit te doen en op blote voeten rond te lopen, doe dit niet. Houd je schoenen of in ieder geval je sokken aan.

Het inhouden van een plasje

Het toilet in een vliegtuig is niet het meest comfortabele. Toch is het belangrijk om naar de WC te gaan wanneer je moet. Anders blijft je urine maar in je blaas hangen en dit kan een infectie veroorzaken. Dit is wel het laatste waar je last van wilt hebben op vakantie.

Door Olivier

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…