Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

6 dingen die je moet weten over seks tijdens je menstruatie

Bram
3 min read

Fans van 50 shades of gray zullen zich vast en zeker de beroemde ‘tampon scene’ wel herinneren. En hoewel de beruchte scene het witte doek niet haalde werd er toch erg veel over gepraat. Vrouwen vragen het zich al langer af. Is het veilig om seks te hebben als je je maandstonden hebt? En zal je partner het leuk vinden? Hier is alles wat je moet weten over seks tijdens je menstruatie.

1.Seks tijdens je menstruatie is volkomen veilig

Het is zowel voor jou als voor je partner volkomen veilig om tijdens je menstruatie seks te hebben. Er is geen enkele medische reden om tijdens je menstruatie even een pauze te nemen. Om vlekken te vermijden kan je een handdoek gebruiken of seks in de douche uitproberen.

2.Je zal het misschien erg leuk vinden

Sommige vrouwen ervaren meer plezier als ze seks hebben tijdens hun menstruatie. Dat komt omdat je hormonen je libido en je gevoeligheid verhogen. Een orgasme kan zelfs buikkrampen verlichten.

3.Praat erover met je partner

De meeste mannen vinden seks tijdens de menstruatie helemaal niet zo ongewoon. Onder het motto “Een echte schipper vaart door de rode zee” gaan ze elke uitdaging aan. Praat erover met je partner, zo weet je zeker wat hij ervan denkt.

4.Je kan vlekken vermijden

Om vlekken te vermijden kan je de missionarishouding uitproberen. Dat geeft veel minder vlekken dan wanneer je bovenop hem zit. Seks aan het einde van je menstruatie is ook een goed idee als je bloedverlies wil beperken. Hou je het graag zo proper mogelijk? Probeer dan een staande sekspositie in je douche.

5.Seks zonder penetratie is ook een optie

Je kan ook gewoon je tampon inhouden en je clitoris alle aandacht geven. Seks zonder penetratie is ook seks. Als je goed gewassen bent en een tampon gebruikt is er geen reden om je niet te laten verwennen door je partner.

6.Vergeet je niet te beschermen

Je kan nog steeds zwanger worden als je menstrueert. Sommige vrouwen menstrueren meer dan een week, dan is het mogelijk dat je ovulatie en menstruatie overlappen. Sperma kan 3 tot 5 dagen in je vagina overleven. Als je de pil gebruikt is er meestal geen probleem. Gebruik je geen anticonceptiepil? Gebruik dan deze periode zeker een condoom. Een condoom zal je bovendien beschermen tegen seksueel overdraagbare aandoeningen.

 

Door Bram

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…