Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

6 manieren om spinnen buiten te houden

Olivier
2 min read

De meeste spinnen leven buitenshuis maar af en toe kan het nog wel eens voorkomen dat je binnenshuis last van spinnen hebt. Dit kan vervelend zijn al helemaal als je bang voor spinnen bent. Daarom, hieronder 6 manieren om spinnen buiten de deur te houden!

Vloeistoffen

Spinnen in huis zijn goed te bestrijden door middel van allerlei soorten vloeistoffen die je in de keuken kunt vinden. Wit azijn of eucalyptus olie werkt bijvoorbeeld heel goed als anti spinnen middel. Vul een plantenspuit met één van deze goedjes en verdun het met wat water. Besproei enkele strategische plekken in het huis met dit mengsel, zoals scheuren, hoekjes en gaten, en je zult zien dat de spinnen buiten blijven.

Schillen en noten

Je zult het misschien in eerste instantie niet verwachten, maar hazelnoten en de schillen van zure citrusvruchten werken zeer goed tegen spinnen. Pel een paar citroenen, sinaasappels of mandarijnen en positioneer de schillen op verschillende plekken in het huis. Zorg vooral dat je deze plaatst naast ramen en deuren. Wanneer de spinnen de zure lucht ruiken, zullen ze wel 2 keer nadenken voordat ze bij jou naar binnen gaan.

Tabak

Naast dat tabak verschrikkelijk slecht is voor je longen, helpt het ook om de spinnen buiten de deur te houden. Je kunt bijvoorbeeld hoopjes tabak in je huis neerleggen, of wat tabak aanmengen met water en met een plantenspuit door het huis spuiten.

Bakpoeder

Bakpoeder bevat een aantal stoffen waar spinnen niet goed tegen kunnen. Door onder andere het koolzuurgas, dat vrijkomt wanneer je bakpoeder mengt met water, komen er onaangename geurstoffen vrij die spinnen niet lekker vinden. Net als bij de eerdergenoemde tips, sproei je dit mengsel op tactische plekken in het huis.

Pepermunt

Spinnen HATEN de geur van pepermunt. Een simpele manier om spinnen buiten de deur te houden is het verspreiden van een mint geur in je huis. De handigste manier om dit te doen is door een flesje pepermuntolie aan te schaffen en dit in je huis te spuiten.

Kastanjes

Wanneer je last van spinnen hebt tijdens de herfst, kun je ook kastanjes op de vensterbanken plaatsen. Dit werkt verbazingwekkend genoeg ook als goede beschermen tegen spinnen.

Door Olivier

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…