Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

7 fabels over de vagina

Bram
3 min read

Er zijn nogal wat misvattingen over onze vagina. Dat is jammer, een goede kennis over je vagina is erg belangrijk voor je gezondheid,  je zelfbeeld en je seksualiteit. Ken jij deze 7 fabels over de vagina?

1. Kleine schaamlippen zijn korter dan grote schaamlippen

Het is perfect normaal dat ‘kleine’ schaamlippen langer zijn dan je grote schaamlippen. De porno-industrie probeert het beeld te verkopen van de ‘perfecte schaamlippen’. Helaas bestaan die perfecte schaamlippen niet in de natuur. Door dat onrealistische schoonheidsideaal worden vele vrouwen onzeker. Laat je niet vangen, jouw schaamlippen zijn perfect zoals ze zijn!

2. Je hebt een vaginale douche nodig om hygiënisch te zijn

Vaginale douches zijn al enkele jaren populair. Jammer genoeg wordt je vagina niet schoner na zo’n vaginale douche, integendeel zelfs. Het brengt je natuurlijke flora helemaal uit balans, hierdoor zal je vaginale infecties krijgen. Je vagina reinigt zichzelf, was je met lauw water en een milde zeep.

3. Als je afscheiding hebt wil dat zeggen dat er iets mis is

Een vagina die gezond is verliest altijd wel een beetje vocht, dat is heel normaal. Afhankelijk van je hormonale cyclus heb je meer of minder afscheiding. Krijft je afscheiding plots een andere kleur? Raadpleeg dan een dokter.

4. Vrouwen kunnen allemaal vaginaal klaarkomen

Dit is misschien wel de grootste misvatting over de vagina. Sommige mannen (én vrouwen) denken ten onrechte dat elke vrouw vaginaal kan klaarkomen. Deze mythe maakt veel vrouwen onzeker over zichzelf. Ze denken dat ze zelf iets misdoen als ze geen vaginaal orgasme kunnen krijgen. Dat is nergens voor nodig. De meeste vrouwen hebben extra stimulatie van de clitoris nodig om klaar te kunnen komen!

5. Vagina’s ruiken niet lekker

Je vagina heeft een lichte geur, dat is niet meer dan normaal. Naargelang je hormonale cyclus zal de geur altijd een beetje anders zijn. Deze geur kan beschreven worden als een zoete, zilte geur. Helemaal niet onaangenaam dus! Heb je toch last van een vervelende indringende geur? Misschien heb je een vaginale infectie. Je kan zo’n infectie krijgen als je je te vaak wast of als je een tampon gebruikt. Het is niets om je zorgen over te maken, de dokter zal je een crème voorschrijven.

Door Bram

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…