Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

7 gewoonten die slecht zijn voor je huid

Bram
3 min read

Een stralende gezonde huid is belangrijk als je er mooi wil uitzien. Op onze weg naar een egale gezonde huid gebruiken we een heel arsenaal schoonheidsproducten. Verschillende soorten crèmes, hydraterende maskertjes, reinigingen en scrubs moeten onze huid mooi en gezond houden. Helaas hebben al die verzorgingsproducten niet altijd het gewenste effect. Wat doen we dan verkeerd?

1.Je reinigt je smartphone niet

Heb je al eens een rode uitslag op je wangen opgemerkt? Je gsm of smartphone kan een jeukend gevoel, roodheid en zwelling in je gezicht veroorzaken. Onderzoek bevestigt dat het scherm van je gsm 10 keer meer bacteriën bevat dan een toiletbril! Om te voorkomen dat die bacteriën op je huid terecht komen moet je je smartphone goed reinigen. Je kan hiervoor vochtige doekjes gebruiken.

2.Je reinigt je make-up borsteltjes niet

Make-up borsteltjes kunnen puistjes en onreinheden op je huid veroorzaken. Dat is de reden waarom je make-up borsteltjes regelmatig moet wassen. De beste manier om ze te wassen is met lauw water en een beetje milde zeep.

3.Je eet te weinig of ongezond

Suikerrijke en vette voedingsmiddelen zijn de vijand van een gezonde huid. Iedereen weet dat. Om de een of andere reden vergeten mensen dat een rigide caloriebeperkend dieet minstens even ongezond is. Als je te weinig voedingsstoffen opneemt kan dat rimpels en een doffe huid veroorzaken. Eet gezond en gevarieerd, kies voor voedingsmiddelen boordenvol vitaminen en mineralen.

5.Je gebruikt geen gezicht crème voor en na het zwemmen

In het zwembad zitten chemicaliën die je huid uitdrogen. Om je huid te beschermen moet je voor het zwemmen een voedende crème gebruiken. Het zal voorkomen dat chemicaliën uit het zwembad in je huid trekken. Na het zwemmen was je best zo snel mogelijk je gezicht. Breng nadien een hydraterende crème aan om de vochtbalans in je huid te herstellen.

6.Je neemt niet onmiddellijk een douche na je workout

De douches in je sportzaal zijn misschien niet de meest comfortabele in de wereld, toch doe je er goed aan om net na je workout een douche te nemen. Je zweet zal anders je poriën verstoppen met mee-eters en puistjes tot gevolg. Wees dus niet lui en neem zeep en douchegel mee naar de sportzaal, zo kan je het zweet onmiddellijk wegspoelen.

7.Een te warme douche

Een warme douche mag dan wel aangenaam zijn, je huid wordt er niet mooier van. De hitte zal je huid uitdrogen. Houd daarom de maximale temperatuur van het douchewater op 35 graden.

 

Door Bram

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…