Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

7 Signalen dat je steeds meer op je mama begint te lijken

Olivier
4 min read

Als je enkele van deze 7 signalen herkent, dan mag je er vanop aan dat je steeds meer op je moeder lijkt.

1. Een avondje gezellig thuisblijven

In tegenstelling tot een paar jaar geleden blijf je nu regelmatig in het weekend een avondje thuis. In het verleden ging je daarentegen ieder weekend op stap. Vandaag de dag echter weet je een rustig avondje op de bank steeds vaker te waarderen. Geen drukte of harde muziek meer om je heen, maar een flesje wijn en een goede film. Dit begint verdacht veel op de weekenden van je ouders te lijken.

2. Makkelijke kleding en schoenen

Steeds vaker betrap je jezelf erop dat je kleding en schoenen koopt die comfortabel zitten. In het verleden deed je daarentegen vrijwel altijd hoge hakken aan, zelfs op momenten dat je wist dat je zou moeten lopen. Tegenwoordig kies je vaker voor schoenen met een platte zool. Deze zijn misschien wat minder modieus, maar wel veel comfortabeler. Je doet nu precies wat je moeder je al jaren aan heeft geraden.

3. Je begrijpt de hedendaagse jongeren niet

Je betrapt jezelf erop dat je je steeds meer afvraagt waar de hedendaagse jongeren mee bezig zijn. Waarom moeten de rokjes zo kort zijn of dragen ze laag hangende broeken? Waarom begrijpen deze jongeren niet dat het essentieel is om je best te doen op school? Het lijkt soms wel alsof je je moeder hoort praten als dat stemmetje in je hoofd al dit soort vragen stelt over de jeugd. Net als je moeder ga je je ook steeds vaker irriteren aan hun gedrag. De jeugd van tegenwoordig is namelijk erg lawaaierig en onbeleefd in jouw ogen. Het komt soms zelfs voor dat je een jongere aanspreekt op zijn irritante gedrag. Vroeger daarentegen schaamde je je altijd enorm als je ouders dit deden.

4. Moderne populaire muziek is niet leuk

Op het moment dat je jongeren hoort praten over hun favoriete artiesten of bands, dan weet je niet altijd direct waar het over gaat. Je hebt immers niet zoveel met de muziek van tegenwoordig. Het liefst luister je naar artiesten en bands die groot waren in je eigen tienertijd. Deze muziek was toch echt veel beter dan deze drilboorserenades. Het lijkt vaak wel alsof je de muziek van vandaag de dag niet meer begrijpt.

5. Je bent altijd op alles voorbereid

Op het ogenblik dat je je handtas opent, dan vind je daar een voorraadje pilletjes, een waterfles, een opvouwbare paraplu, een tussendoortje en nog een heleboel andere dingen die je misschien wel eens nodig zou kunnen hebben. Je bent dus, net zoals je moeder, echt op alles voorbereid. Dit terwijl je haar in verleden hier talloze keren mee hebt geplaagd. Haar tas leek toen in je ogen immers op een minisupermarkt. In je eigen tas zit echter soms nog veel meer.

6. Je bent bezorgd over je dierbaren

Omdat je bezorgd bent om je vrienden en familie druk je hen op het hart dat je altijd naar hen wilt luisteren als dat nodig is. Ook vraag je aan al je vrienden om je even een berichtje willen sturen na een avondje stappen. Zo weet je zeker dat iedereen veilig in zijn bed ligt en kun je ook zelf met een gerust hart gaan slapen. Voorheen vond je het altijd enorm irritant als je moeder je vroeg om even te bellen als je thuis was aangekomen na een bezoekje aan haar. Nu begrijp je haar maar al te goed. Je geeft zelfs welgemeende, maar vaak ook ongevraagde, adviezen aan mensen die je dierbaar zijn. Je wilt immers niet dat zij kou vatten als ze zonder jas naar buiten gaan.

7. Je gaat gezonder leven

Hoewel je in het verleden je niet veel zorgen maakte over het eten van fastfood en het gebruik van alcohol, probeer je vandaag de dag gezonder te leven. Daarnaast wil je mensen in je omgeving ervan overtuigen om je voorbeeld te volgen. Net als je moeder die je altijd vertelde dat het eten van voldoende groente en fruit essentieel is voor een goede gezondheid. Je waarschuwt zelfs mensen om je heen voor de schadelijke effecten van alcohol, precies zoals je moeder dat deed vroeger.

Door Olivier

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…