Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

7 ultieme tips voor hygiënische, aangename vrijpartijen

Lore
4 min read

Wanneer je zin hebt in een vrijpartij, wil je natuurlijk niet aan andere dingen denken zoals veiligheid en hygiëne. Toch is het belangrijk om steeds bij een aantal punten stil te staan, zodat je werkelijk kan genieten van een veilige en aangename vrijpartij. Hieronder ontdek je onze 7 tips voor hygiënische, aangename vrijpartijen.

Hygiëne voor de seks

Normaal gesproken zorg je er natuurlijk voor dat je altijd relatief schoon bent en lekker ruikt. Je hoeft dus niet speciaal te gaan douchen voor je met je partner het bed in duikt. Je even verfrissen kan natuurlijk geen kwaad. Verder is het wel fijn om je eerst even te wassen na een sportbeurt of andere activiteit waarbij je veel zweette of je vuil maakte. Je wil natuurlijk niet al nat zijn van het zweet voor je begint!

Let op wanneer je je intieme zone wast

Het wassen van de vagina met zeep is overbodig en een slecht idee. Je intieme zone maakt zichzelf als het ware schoon. Door daar met zeep te wassen, kun je de bacteriën doden die juist goed werk leveren en nodig zijn om alles in balans te houden. Als je last hebt van nare geurtjes kan het zijn dat je je te vaak hebt gewassen down there. Stop daarmee of probeer te verminderen en je zult zien dat alles snel weer normaal wordt.

Ook een kleine darmspoeling voor anale seks kan slecht zijn voor de darmen en uiteindelijk irritaties en zelfs schade veroorzaken. Dat geldt voor zowel mannen als vrouwen.

Bescherming tijdens de seks

Alleen condooms kunnen je beschermen tegen geslachtsziekten. Loop dus geen onnodig risico met tijdelijke partners en gebruik altijd een condoom. Wanneer je een serieuze relatie hebt, kunnen jullie je samen laten testen op SOA’s en de condooms aan de kant leggen als jullie beiden niets hebben.

Praat met elkaar

Een vrijpartij moet niet alleen hygiënisch en veilig zijn, maar ook fijn aanvoelen. Zeg dus wat je wel en niet fijn vindt, en schaam je nergens voor. Doe alleen dingen die jullie beide leuk vinden. Als jullie telkens dezelfde dingen doen, kan het leuk zijn eens iets totaal nieuws te proberen. Gebruik bijvoorbeeld speeltjes of probeer een ander standje.

Vrouwen, ga even naar de WC na de seks

Om de kans op een blaasontsteking te verminderen dienen vrouwen na een vrijpartij steeds te gaan plassen. Door de wrijving tijdens de seks kunnen er namelijk bacteriën in de urinebuis en uiteindelijk in de blaas terecht komen. Deze spoel je weg door na de seks meteen te gaan plassen.

Ben je toch eens vergeten om achteraf te gaan plassen en voel je een blaasontsteking opkomen? Probeer dan voldoende te drinken en gebruik eventueel zelfmedicatie zoals Uri·Cran®Forte om de symptomen te verminderen en te voorkomen dat je hervalt (zonder doktersvoorschrift te verkrijgen).

Mannen, spring even snel onder de douche

Om eventuele irritaties van de huid te voorkomen, spoelen mannen na afloop ook beter even hun geslachtsdeel af met water. Zo verwijder je meteen eventuele bacteriën en voel je je weer fris.

De beste tip voor aangename seks is natuurlijk volop van elkaar genieten. Als jullie van tevoren hebben nagedacht over voorbehoedsmiddelen en risico’s, kun je je eenmaal in bed volledig laten gaan.
Advertisement

Door Lore

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…