Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

7 zaken die je NIET mag doen als je liefje een avondje weg is

Anja
6 min read

1. Ontrouw

Het is dan wellicht een echte inkopper, maar als je liefje een avondje weg is, is ontrouw absoluut not done. Dit geldt uiteraard niet alleen tijdens dit avondje dat je alleen bent, maar gedurende heel je relatie. Als je echt van je lief houdt dan is het laatste wat je wilt hem, of haar, bedriegen door ontrouw te zijn. Niet iedereen geeft echter dezelfde betekenis aan het woord ontrouw waardoor het soms lastig kan zijn of je je hieraan schuldig maakt of niet. Om altijd zeker van te zijn doe je er, bij voorkeur al in het begin van je relatie, goed aan om dit duidelijk met je lief te bespreken. Zo weet je wat wel, maar ook wat zeker niet, acceptabel is binnen jullie relatie. Wanneer je je ook daadwerkelijk aan de gemaakte afspraken houdt, zelfs als je het zelf nog zo onschuldig vindt, dan loop je niet het risico je liefje te kwetsen of erger nog: kwijt te raken.

2. Voortdurend contact zoeken

Als je lief een avondje weg is, alleen of met vriend(inn)en, dan dien je hem, of haar de ruimte te geven. Dit betekent dat je niet voortdurend contact moet zoeken door te bellen of berichtjes te sturen. Op die manier kom je immers erg controlerend over. Je lief is een avondje niet bij je, maar dat wil niet zeggen dat je van minuut tot minuut dient te weten wat hij, of zij, aan het doen is. Indien er sprake is van wederzijds respect en vertrouwen hoef je immers niet bang te zijn dan je lief buiten zijn, of haar, boekje zal gaan.

3. Persoonlijke spullen doorzoeken

Zelfs als je een relatie hebt, mag je een aantal zaken voor jezelf houden, bijvoorbeeld de liefdesbrieven die je hebt bewaard van je jeugdliefde of de foto’s van een lief die je jaren geleden op vakantie had. Dit geldt uiteraard ook voor je lief. Het is dan ook alles behalve respectvol als je tijdens zijn, of haar, afwezigheid in persoonlijke spullen gaat snuffelen. Op het ogenblik dat je lief je deze dingen wil laten zien, dan hoor je dat wel. Misschien is hij, of zij, er op dit ogenblik gewoon nog niet klaar voor om dit soort zaken met je te bespreken. Bovendien kan een verbroken relatie ook met veel verdriet gepaard zijn gegaan dat nog niet helemaal door je lief is verwerkt of betreft het een situatie die nog veel onzekerheid met zich meebrengt en dus (tijdelijk) even opzij is gezet.

4. Smartphone doorspitten

Je lief heeft vast en zeker meer contacten in zijn, of haar, smartphone staan dan alleen jij. De wereld van je liefje draait immers niet alleen om jou, hoe graag je dat wellicht ook zou willen. Er zullen dan ook altijd mensen zijn met wie je lief contact heeft, of heeft gehad, en die dus opgeslagen zijn in zijn, of haar, smartphone. Wanneer je lief een avondje weg is, en je de smartphone op tafel ziet liggen, dan is het niet gepast om deze volledig uit te pluizen. De kans is namelijk aanwezig dat je namen, nummers of berichten tegenkomt die je niets, of niet veel, zeggen. Wanneer je onzekerheid op gaat spelen, zou je kunnen overwegen om je lief hiermee te confronteren, maar dan moet je wel door het stof en eerst bekennen dat je eigenlijk je lief niet helemaal vertrouwt. Je liefje zal zeker not amused zijn over je actie dat staat als een paal boven water.

5. Exen checken op social media

Zodra je liefje een avondje niet aanwezig is, heb je alle tijd om rustig zijn, of haar, exen te checken op social media. Of dit een goed idee is, is echter een heel ander verhaal. Door de profielen van deze mensen te gaan kijken, kun je namelijk behoorlijk onzeker worden. Misschien ziet een eerdere geliefde van je vriend(in) er wel erg leuk uit of heeft deze persoon veel meer gemeenschappelijk interesse met je lief dan jijzelf. Al dit soort dingen kunnen je behoorlijk onzeker maken, zeker als je weet dat je lief zo nu en dan nog contact heeft met deze ex. Beter laat je het verleden, en dus ook dat van je liefje, rusten en geniet je van de relatie zoals jullie die nu hebben. Het verleden kun je immers niet veranderen en soms betekent dit dat er één, of zelfs meerdere, exen op de achtergrond aanwezig zijn. Bedenk je bovendien altijd dat je lief nu een relatie met jou heeft en dat een ex niet voor niets een eigen weg is ingeslagen.

6. Kleding weggooien

Je lief ziet er doorgaans geweldig leuk uit, maar wanneer hij, of zij, dat ene T-shirt uit de kast trekt, blijf je toch echt liever die dag in bed. Met dat kledingstuk aan zie je je liefje namelijk het liefst niet naast je lopen. Een avondje zonder je lief zou dan ook een uitgelezen kans kunnen zijn om van dit foeilelijk kledingsstuk af te komen. Het enige dat zou hoeven doen is het uit de kledingkast van je liefje nemen en bij het vuilnis deponeren. Maar wat zul je zeggen als je lief je vraagt of je dit favoriete T-shirt, dat een cadeautje was van oma, ergens hebt gezien? Je hebt dan immers wel iets weggegooid dat een grote emotionele waarde had voor de persoon van wie je zoveel houdt. De kledingkast opruimen van lief doe je dan ook nooit op eigen houtje.

7. Financiën bekijken

Financiële zekerheid is voor iedereen prettig, maar om nu de financiën van je lief door te spitten op het moment dat je even alleen bent, is echt niet in netjes. De rekening(en) op naam van je lief zijn immers privé. Als de tijd daar rijp voor is zal hij, of zij, je vast en zeker op de hoogte brengen van financiële zaken die voor jou van belang zijn. Zeker als jullie geen gezamenlijke huishouding voeren, getuigt het van weinig respect als je in de bankzaken van je partner duikt. 

Door Anja

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…