Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

8 makkelijke manieren om meer te bewegen

Lore
5 min read

Ben jij ook al lange tijd van plan om meer te bewegen, maar lukt het telkens niet? Je bent zeker niet de enige. We bewegen gemiddeld veel te weinig, terwijl lichaamsbeweging juist zo belangrijk is voor onze gezondheid. Net over dat onderwerp gaat onze nieuwe podcastaflevering: ‘Moet je sporten om gezond te zijn?’ Geïntrigeerd? Je kan de volledige aflevering hier beluisteren.

In dit artikel hebben we daarom 8 makkelijke manieren om meer te bewegen voor je op een rij gezet.

1: Eerder uitstappen of parkeren

Een makkelijke manier om wat meer te bewegen, is om eerder uit te stappen. Reis je met openbaar vervoer? Stap dan een halte eerder uit. Ga je met de auto? Parkeer dan wat verder van je bestemming zodat je een stukje moet wandelen.

2: Wandelend telefoneren

Een telefoongesprek is een prima moment om wat te wandelen. Bel tijdens een wandelingetje buiten of loop binnen heen en weer tijdens het bellen.

3: Niet langer dan 30 minuten zitten

Maak met jezelf de afspraak dat je niet langer dan 30 minuten zit. Na 30 minuten sta je op om wat te bewegen. Doe bijvoorbeeld even wat rekoefeningen. Al kan je het ook gewoon combineren met iets nuttigs: je bureau opruimen, stofzuigen of een wasje draaien.

Motiveer de mensen om je heen om ook mee te doen met deze 30-minuten-regel. Dat is niet alleen gezonder voor henzelf, maar ook voor jou. Als je het samen doet, is het namelijk makkelijker om jezelf eraan te houden.

4: Neem altijd de trap

Deze tip heb je misschien al eens voorbij zien komen, maar hij blijft belangrijk: neem altijd de trap in plaats van de lift. Een hoge verdieping is echt geen excuus: je kan ook een paar verdiepingen met de trap gaan en daarna de lift nemen.

5: Gebruik een stappenteller

Een stappenteller is een goede manier om meer inzicht te krijgen in hoeveel je beweegt en om jezelf te motiveren. Je kan hiervoor een app op je telefoon gebruiken. Draag je je telefoon niet veel bij je? Gebruik dan een stappenteller om je pols.

6: Wandelen tijdens je pauze

Maak er een gewoonte van om tijdens je pauze een wandeling te maken. Ook hierbij geldt natuurlijk weer: samen is het makkelijker vol te houden. En bovendien een stuk gezelliger.

7: Laat het kind in jezelf los

Heb je al kinderen? Volg dan hun voorbeeld. Zij bewegen graag en veel. Sprintje tot aan de voordeur, spieren losmaken op de trampoline of wat dacht je van een spelletje Twister?

Ook wanneer je je kinderen afzet voor hun tennisles of voetbaltraining kan je zelf wat beweging meepikken. Loop gewoon eerst nog even een rondje rond het veld voor je terug in auto kruipt.

8: Gewoon doen

Als het om meer lichaamsbeweging gaat, is het allerbelangrijkste toch wel: gewoon doen. Al die excuses word je uiteindelijk toch zelf ook moe? Terwijl bewegen je zo’n fijn gevoel geeft!

Bouw gerust volgens je eigen tempo op. Het is niet erg als je met 5 minuten per dag begint. Het gaat erom dat je actie onderneemt. Té enthousiast starten kan ervoor zorgen dat je moeilijker volhoudt.

Meer tips? Vraag je Starterskit aan!

Voldoende bewegen kan je ook helpen om je cholesterol te verlagen.  Bovendien is beweging, samen met gezond eten, dé manier om een gezond en goed gewicht te bereiken. Vandaar dat ook de Starterskit van Becel ProActiv tal van bewegingstips bevat. Je kan de gratis Starterskit hier aanvragen.

Door Lore

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…