scrollTop top

8 redenen waarom mensen met huisdieren gelukkiger zijn!

8 redenen waarom mensen met huisdieren gelukkiger zijn!

Uit diverse onderzoeken is vast komen te staan dat mensen met een huisdier gelukkiger zijn dan mensen die door het leven gaan zonder een dergelijk dierenvriendje. Hieronder 8 redenen waarom dat zo is:

1. Sociaal gedrag

Als je een huisdier hebt dan doe je meestal veel nieuwe contacten op. Je wordt min of meer gedwongen om regelmatig in contact te treden met andere mensen. Denk maar eens aan de bezoekjes aan de (dieren)winkel of de dierenarts als je dier medische hulp nodig heeft. Ook de wandelingen zorgen ervoor dat je in contact komt met buurtbewoners en/of andere hondenbezitters.

Uit diverse onderzoeken is gebleken dat kinderen die geleerd hebben om voor een huisdier te zorgen, een grotere kans hebben om socialer te zijn. Ze bouwen sterkere relaties op, hebben grotere empathie en een hoger niveau van zelfvertrouwen.

2. Onvoorwaardelijke liefde

Als bezitter van een huisdier kan je rekenen op onvoorwaardelijke liefde. Een dier zal je immers niet afwijzen. Je haalt een vriend voor het leven in huis. Er is altijd wel iemand die je troost of je geluk meedeelt. Hierdoor zal je je al snel zelfverzekerder gaan voelen en dit ook uit gaan stralen naar de buitenwereld.

3. Gezond

Honden moet je bijvoorbeeld meerdere keren per dag uitlaten. Dat wil zeggen dat je zelf ook in beweging moet komen. Bovendien krijg je wat frisse lucht en werk je aan je conditie. Dat geeft alleen maar een boost aan je gezondheid!

4. Gespreksonderwerp

Huisdieren zijn net als kinderen: er is altijd wel iets om over te praten. Ideaal dus als je met mensen contacten wilt leggen.

5. Minder stress

Een huisdier kan een heleboel spanningen en stress wegnemen zodat je je milder opstelt ten opzichte van anderen. Stress kan hierin namelijk een sterk remmende factor zijn.

6. Goed voor je mentale gezondheid

Een huisdier laat je je beter in je vel voelen zodat je gemakkelijker sociale contacten legt en onderhoudt. Bovendien voel je je minder angstig, eenzaam en depressief. Wist je zelfs dat je door te knuffelen een stressverlagende hormoon aanmaakt?

7. Verantwoordelijksgevoel

Een eigenaar van een huisdier zal doorgaans meer verantwoordelijkheid voelen voor de wereld om zich heen. Dit heeft immers ook een direct effect op zijn geliefde dierenvriendje.

8. Kalmerend

Huisdieren brengen vaak kalmte en rust. Wist je zelfs dat een hond of kat aaien kalmerend werkt?

Dieren maken je tevens vaak aan het lachen en maken je ook gelukkig. Er valt altijd wel iets te beleven door de rare fratsen die ze uithalen of door de vreemde houdingen die ze soms aannemen.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  32.471.139
 • Aantal
  doden
  987.710
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  110.976
 • Aantal
  doden
  9.969

Schrijf je in op “Gezond Vandaag” en ontvang de beste artikels dagelijks in je mailbox!