Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

9 modeflaters die iedere vrouw wel eens maakt

Bram
5 min read

1. Luisteren naar de mening van anderen

De keuze van je kleding af laten hangen van mensen die een mening hebben over bepaalde kledingsstukken, bijvoorbeeld van die ene jurk die je zo beeldig staat en je figuur zo goed uit laat komen. Het kan dan gebeuren dat je kleding gaat kopen die helemaal niet je smaak is. Ondanks de belofte van je vriendin dat je er echt fantastisch uitziet, ga je uiteindelijk toch twijfelen aan het betreffende kledingsstuk. Vervolgens zul je spijt krijgen van de aankoop en boos zijn omdat je hieraan geld uit hebt gegeven. Na lange tijd in je kledingkast te hebben gehangen, zal deze kleding uiteindelijk weinig, of helemaal niet, gebruikt door je weg worden gedaan.

2. Impulsief schoenen kopen

Erg mooie, maar ook erg knellende, schoenen kopen omdat deze te mooi waren om in de winkel te laten staan. Je hebt jezelf moeten overtuigen dat het dragen van deze schoenen makkelijker zou worden naarmate je ze vaker zou dragen. Wanneer bovendien een paar bijzondere schoenen een versleten zool heeft weggooien. De jarenlange zoektocht naar dit schoeisel vond je niet de moeite waard om een schoenmaker enkele dagen de tijd te gunnen voor een reparatie.

3. Te dure merkkleding kopen

Echt veel te veel geld betalen voor een kledingsstuk enkel en alleen omdat er een bepaalde merknaam aan verbonden was. Het gros van de designerkleding is echter niet per definitie beter van kwaliteit of ontwerp dan de goedkopere merken. Designkleding zal echter wel kunnen rekenen op een beter marketing om je het idee te geven dat dit wel het geval is. Om die reden kocht je waarschijnlijk ook kleding die helemaal hip of juist erg klassiek was, terwijl je je geld feitelijk beter uit kon geven aan juist dingen die je eigen stijl meer zouden accentueren.

4. Kreukelende kleding kopen

Kleren kopen die je dient te strijken om een mooi effect te krijgen is iets dat elke vrouw wel eens heeft gedaan. Dit wordt echter een probleem als je geen strijkijzer bezit of dit nooit gebruikt. Op allerlei manier heb je vervolgens geprobeerd om de kreukels uit de kleding te krijgen, zoals door deze nat te maken, of in je badkamer vol met stoom te hangen. Wat je ook probeerde, de kreukels bleven gewoon zichtbaar met als gevolg dat het kledingsstuk voor een lange tijd achteraan in je kast verdween.

5. Te goedkope kleding kopen

Door je volledig te storten op goedkope kleding en accessoires kwam je budget behoorlijk in het nauw. Geld dat je eigenlijk had gereserveerd voor echt leuke kleding was dan ook al snel verdwenen. Die stapel polyester T-shirts kost uiteindelijk nog behoorlijk veel geld als je alle prijzen bij elkaar optelt. En dat goedkope ondergoed, die je in grootverpakking aanschafte, gaat kriebelen en is na een paar keer wassen al tot op de draad versleten. Ook winkelen omdat je je verveelde, zal je al evenmin veel deugdelijke aankopen op hebben geleverd.

6. Bang zijn mooie kleding te dragen

Eerst heb je enorm veel moeite gedaan, en waarschijnlijk ook veel geld uitgegeven, om dat prachtige kledingstuk in bezit te krijgen en vervolgens was je bang om het ook daadwerkelijk te gaan dragen. Om die reden reserveerde je het voor een bijzondere gelegenheid. Toen dit ogenblik eindelijk aan was gebroken, bleek echter je schitterende aankoop al lang uit de mode te zijn.

7.Kleding niet kopen vanwege een vriendin

Soms heb je bepaalde kledingsstukken niet gekocht omdat één van je vriendinnen al eenzelfde exemplaar aan heeft geschaft. In extreme gevallen zie je al van de aankoop af als een vriendin de kleding alleen maar in haar handen heeft gehouden. Je wilt immers niet hetzelfde dragen als je vriendin. Samen ergens in dezelfde outfit verschijnen zou namelijk echt het einde van de wereld voor je betekenen.

8. Het uiterlijk van anderen afkraken

Door over een ander te zeggen dat deze persoon te dik, te plat, te mager of zelfs te lelijk is, kun je het gevoel krijgen dat je er zelfs beter uit gaat zien. In de meeste gevallen echter veroorzaakte de kritiek op een ander juist een extra kritische kijk op je eigen uiterlijk. Je hebt je dus niet alleen als een onnozele gedragen, maar ook jezelf juist extra onzeker gemaakt. Met andere woorden: door het uiterlijk van anderen af te kraken, ben je steeds minder stevig in je schoenen komen te staan.

9. Favoriete kleding verwassen

De meeste mensen is het zeker één keer overkomen dat zij een favoriet kledingsstuk niet volgens de wasvoorschriften hebben gewassen, gedroogd of gestreken. Door bijvoorbeeld je (wollen) trui niet in de fijne was te stoppen, of zelfs in de wasdroger te drogen, hield je alleen een hoopje ellende over dat absoluut niet meer gedragen kon worden. Een rode, of anders gekleurde, sok per ongeluk in de witte was terecht laten komen, is voor de meeste mensen wel een bekende, en uitermate vervelende, wasfout. Heel de witte was werd zo immers van een ongewenst kleurtje of een onfrisse waas voorzien.

Door Bram

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…