Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

9 problemen die je hebt als je met je lief in één bed slaapt

Anja
3 min read

De meeste mensen die een relatie hebben en samen in één huis wonen, slapen in hetzelfde bed. In hetzelfde bed slapen is erg gezellig en knus, maar er zitten ook enkele nadelen aan verbonden. Zeker als je het gewend bent om alleen in een tweepersoonsbed te slapen en het hele bed voor jezelf te hebben, kan het even wennen zijn om jouw bed ineens te moeten delen. In dit artikel lees je welke 9 problemen je kunt hebben als je met je lief in één bed slaapt.

1: je hebt ineens minder deken. Samen slapen is gezellig, maar iedere avond breekt er een strijd los die de hele nacht door gaat. Ja, we hebben het over de strijd om de dekens die je nooit zal winnen als je een sterke vent hebt.

2: je hebt minder ruimte. Ben je het gewend om lekker in het midden van je bed te liggen en alle ruimte van je bed op te nemen? Helaas, dan moet je flink wennen als je samen in een bed ligt en ineens nog maar één helft van het bed over hebt.

3: je wordt wakker van zijn gesnurk. Niet alle mannen snurken, maar een groot aantal toch zeker wel… Overigens kan hij ook wakker worden van jouw gesnurk, wat betekent dat hij je weer wakker maakt om te stoppen met snurken en je heerlijke nachtrust verstoord wordt. Of je nu naast iemand ligt die snurkt of zelf af en toe snurkt: het is allebei vervelend!

4: je wordt wakker als hij wakker wordt. Een bed is maar klein, dus als er iemand naast je gaat liggen schuiven of opstaat uit bed dan is de kans groot dat ook jij wakker wordt.

5: sta jij eerder op dan hij? Dan moet je uit bed sluipen om hem niet wakker te maken en dit lukt bijna nooit.

6: je wordt wakker naast iemand met een verschrikkelijke ochtend-adem en zeker als je het gewend bent om alleen te slapen, is dit even wennen.

7: je kunt ’s nachts ineens wakker worden door een elleboog in je gezicht, een knietje tegen je been of een hand in je buik.

8: of hij nu praat in zijn slaap, veel beweegt, mompelt, lacht of vaak nachtmerries heeft: je krijgt het allemaal mee.

9: als zijn wekker gaat, word jij gegarandeerd ook wakker. Kun je daarna niet meer in slaap komen terwijl je eigenlijk heerlijk uit kan slapen, dan is dit flink vervelend.

Door Anja

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…