Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Advies om droge handen te vermijden

Gezond.be
3 min read

Tijdens deze coronacrisis wordt er aangeraden om onze handen zo veel mogelijk te wassen en te ontsmetten. Maar door dat plots veel meer te doen dan normaal, kan je last krijgen van een droge, geïrriteerde en jeukende huid. Wist je dat in bepaalde gevallen het te veel gebruiken van ontsmettingsgel kan leiden tot kleine barstjes in de huid? Hierdoor kunnen bacteriën gemakkelijker binnendringen. Je wast je handen dan ook het best met water en zeep. In dit artikel lees je hoe je droge handen kan vermijden.

Was handen met lauw water en zeep.

Was je handen regelmatig met lauw water en zeep. Heet water doet de handen vlugger uitdrogen. Zorg ervoor dat je niet te veel zeep gebruikt en let er ook op dat je een milde zeep met natuurlijke ingrediënten kiest. Klassieke zeep bevat namelijk ingrediënten zoals geurstoffen en bepaalde vetzuren die de huid uitdrogen. Milde zepen, daarentegen, zijn gemaakt van natuurlijke vetstoffen en oliën. Die ingrediënten zijn beter voor je huid.

Droog je handen correct af met een propere handdoek

Droog na het wassen je handen goed af met een propere handdoek. De meeste mensen wrijven met een handdoek, maar deppen is beter. Droogautomaten zijn niet goed voor je huid, dus probeer die te vermijden.

Gebruik een scrub

Als je vaak last hebt van droge handen, kan je een scrub gebruiken. Scrubs gaan dode huidcellen verwijderen, waardoor je huid zacht(er) aanvoelt. Vergeet na het scrubben niet om je handen in te smeren met een voedende crème. Als je echter een hele droge huid hebt, is het verstandiger om niet te scrubben.

Herstel je handhuid met een voedende crème

Smeer voor je gaat slapen je handen rijkelijk in met handcrème. Zo kan je ’s nachts je huid laten herstellen van alle schadelijke invloeden. Dankzij een voedende, herstellende crème worden je handen weer zacht en soepel. Tip: om er zeker van te zijn dat je handcrème goed kan intrekken, kan je gaan slapen met katoenen handschoenen.

Door Gezond.be

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…