Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Alles wat je moet weten over 100% natuurlijke huidverzorging

Camille
3 min read

Als je huidverzorgingsproducten gaat kopen om je huid goed te verzorgen, zijn er veel verschillende producten waar je uit kunt kiezen. Veel huidverzorgingsproducten lijken goed en gezond te zijn voor de huid, maar zijn dit lang niet altijd. Wil je echt goed voor je huid zorgen? Gebruik dan enkel 100% natuurlijke producten.

100% natuurlijke huidverzorging: wat is het?

100% natuurlijke huidverzorging is een verzamelnaam voor verzorgingsproducten die enkel van natuurlijke ingrediënten gemaakt zijn. Dit betekent niet dat er geen fabrieken aan te pas komen bij het produceren van de producten, maar wel dat de verzorgingsproducten alleen ingrediënten bevatten die je zo in de natuur zou kunnen vinden en dus niet (synthetisch) nagemaakt worden. Onder de noemer ‘100% natuurlijke huidverzorging’ vallen alle verzorgingsproducten zoals bijvoorbeeld lotions, crèmes, reinigingsproducten, scrubs en maskertjes.

De voordelen van 100% natuurlijke huidverzorging

Steeds meer mensen stappen over op 100% natuurlijke huidverzorging en dit is niet voor niets. Gebruik je natuurlijke huidverzorging, dan profiteer je namelijk van diverse interessante voordelen.

1. Geen chemische en synthetische ingrediënten

Het eerste voordeel van natuurlijke huidverzorging, is dat  deze milde, lichaamseigen ingrediënten bevatten die je natuurlijke huidfuncties ondersteunen. Natuurlijke huidverzorgingsproducten bevatten geen chemische en synthetische ingrediënten die je huid onnodig kunnen prikkelen. Super fijn voor mensen met een gevoelige huid!

2. Duurzaam

Een ander voordeel van natuurlijke verzorgingsproducten, is het feit dat deze verzorgingsproducten duurzaam en dierproefvrij zijn. Gebruik je deze verzorgingsproducten voor je huid, dan hoef je je geen zorgen te maken dat je schade aanbrengt aan het milieu of bijdraagt aan dierenleed. Bewerkte huidverzorgingsproducten zijn vaak minder goed voor de natuur (denk bijv. aan de productiemethoden, gebruik van verpakkingsmateriaal, etc.). Bij natuurlijke producten weet je dat zeker dat je goed zit voor jezelf én de wereld.

3. Effectief

Tot slotdoet natuurlijke huidverzorging uiteraard niet onder aan effectiviteit. De producten zijn zacht voor je huid en werken goed op diverse vlakken, waaronder anti-age en een gevoelige huid. Meerdere studies hebben bewezen dat natuurlijke producten uiterst effectief werken, ook zonder toevoeging van allerlei chemische en synthetische stoffen. De producten ondergaan altijd diverse werkzaamheids- en verdraagzaamheidstesten voordat ze beschikbaar komen op de markt.

Gewenningstijd

Indien je overstapt van conventionele naar natuurlijke verzorgingsproducten, dan vraagt dit een behoorlijke aanpassing van je huid en dus geduld. Het kan tot 6 weken duren voordat het effect zichtbaar is. Het is zelfs zo dat tijdens een eerste fase de symptomen soms tijdelijk verergeren. Dit betekent dat de huid afvalstoffen verwijdert en de huidstofwisseling weer op gang komt. Een goed teken dus. Raak niet in paniek en laat de natuur zijn werk doen. Neem de tijd en laat je huid zich rustig herstellen

Voor elke huid natuurlijke huidverzorging?

Natuurlijke en biologische huidverzorging wordt goed verdragen door elk huidtype. Dat komt door de samenstelling van de puur natuurlijke stoffen die erin zitten. Natuurlijke ingrediënten zijn vaak lichaamseigen stoffen waardoor ze de huid bijzonder goed kunnen verzorgen.

Dit maakt dat natuurlijke en biologische huidverzorging bijzonder geschikt is voor mensen met een gevoelige huid, probleemhuid en voor de tere babyhuid.

Meer weten over een gevoelige huid? Klik hier.

www.weleda.be

Door Camille

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…