scrollTop top

Athleisure wear is o-ver-al: dit zijn onze favorieten en zo draag je ze!

Athleisure wear is o-ver-al: dit zijn onze favorieten en zo draag je ze!

Joggingbroeken, leggings en sweaters enkel om te sporten? Think again! De voorbije jaren maakte athleisure wear een enorme opmars en kan je het ook dragen voor een afspraak met vriendinnen of om te gaan werken*. Geen idee hoe jij die ene joggingbroek kan dragen zonder eruit te zien alsof je op weg bent naar de fitness? De styliste geeft tips!

‘Athleisure’ is een samenvoegsel van de woorden ‘athletic’ – oftewel athletisch en sportief – en ‘leisure’ – oftewel vrije tijd. Deze trend combineert mode met comfort, en betekent in de praktijk dus dat je je sportkleren ook draagt voor andere activiteiten. Geen idee waar te beginnen? Wij vroegen tips aan styliste Saskia Dekkers:

 1. “Door sportkleren te combineren met iets gekledere items, lijkt je outfit minder casual. Ga je op stap in een joggingbroek? Combineer ze dan met een blazer en enkellaarsjes. Of draag onder een sportieve sweater een mooie, zijden rok. Onverwacht, maar heel erg nu. Als je een broek in trainingspakkenstof met streepjes aan de zijkant combineert met sneakers, zie je er altijd uit als Sporty Spice. Geen slechte look, maar misschien minder geschikt voor op de werkvloer.”
 2. “Let op de kwaliteit van de stof. Goedkopere joggingbroeken behouden vaak hun vorm niet, waardoor ze er automatisch erg ‘slordig’ uitzien. Kies liever voor een broek die gemaakt is van een stevige stof of een kwaliteitsvol, fijn breisel.”
 3. “Of je ze nu mooi vindt of niet, ook leggings horen bij deze trend. Wil je er eentje in huis halen? Kies dan opnieuw voor een exemplaar dat gemaakt is van een stevige stof – zo ziet niemand je slip door de legging heen wanneer je je bukt – en combineer met een oversized trui of hemd.”
 1. Broek (€ 14,99) H&M.
 2. Vest (€ 129,95) en 7/8ste broek (€ 129,95) Scotch & Soda.
 3. Hoodie (€ 165) Ganni.
 4. Vest (€ 75) The North Face.
 5. Legging (€ 59,99) O’Neill.
 6. Sweater (€ 17,95) en rok (€ 15,95) Zara.
 7. Broek (€ 59) & Other Stories.
 8. Broek (€ 39,95) Zara.
 9. Broek (€ 39,99) Oysho.

(*) Allebei iets minder van toepassing momenteel, maar je kan athleisure wear gelukkig ook perfect dragen om te Facetimen, Skypen of Zoom-vergaderingen bij te wonen.

(**) De Gezond-redactie is niét verantwoordelijk voor eventuele mopjes van je collega’s of baas.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Schrijf je in op “Gezond Vandaag” en ontvang de beste artikels dagelijks in je mailbox!