Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Dit zijn de beste locaties om Wijn te proeven

Camille
3 min read

De wijnbouw is erg in trek in ons land.  Vlaanderen telt maar liefst 150 hectare wijngaarden, dat levert ongeveer 500.000 liter wijn op. Heb jij een passie voor wijn en wil je graag de meest kwalitatieve wijnen proeven? Dit zijn de beste locaties om je smaakpapillen eens goed te verwennen!

1. Wijngaard Pietershof

Dit wijndomein maakt een prijzenwinnende mousserende wijn. De wijngaard heeft een oppervlakte van 2 hectare en is gelegen aan het Krindaal. De wijngaard is ideaal gesitueerd met een zonovergoten zuidhelling en de noordzijde wordt omzoomd door een dichte bosrand. De kalkrijke bodem verleent de wijnen een zo geliefde mineraliteit. Het is mogelijk om een proeverij te reserveren en een rondleiding te krijgen. Je kan zelfs op het domein logeren en genieten van een dagverse lunch met huisgemaakte soep, brood en ambachtelijke confituur.

Adres: Plankerweg 1, 3793 Voeren, gsm: 043 81 24 38

2. Kunst & Wijnhoeve Elzenbosch

In deze wijnhoeve worden de kwaliteitsvolle wijnen op een ambachtelijke en milieuvriendelijke wijze gemaakt. De wijnflessen worden bovendien prachtig afgewerkt met door kunstenaars versierde etiketten.  De ambachtelijke wijn wordt in eikenhouten vaten gemaakt en is droog, zacht en fris van smaak. Het wijndomein ligt rond een karaktervolle vierkantshoeve op de zuiderhellingen van de Rijnrodeberg.

Adres: Rijnrode 66, 3460 Assent, tel: O13 44 20 06

3. Wijngaard Liemau

Deze kleinschalige wijngaard is gelegen langs de zuiderhelling van de Houwaartseberg. De druiven worden steeds manueel geoogst. De sterkte van dit wijndomein ligt in zijn kleinschaligheid. De uitstekende kwaliteit van de ambachtelijke wijnen kan je proeven in het degustatiehuisje aan de wijngaard. Je krijgt tevens een rondleiding op het domein met een demonstratie van de machines die gebruikt worden op de wijngaard.

Adres: Solleweg 4, 3390 Houwaart (Tielt-Winge), gsm: 04 948 51 194

4. Wijnkasteel Genoelselderen

Dit prachtige kasteel met rozentuin ken je misschien wel uit de VTM-reeks ‘De Zuidflank’ . De wijnen die hier worden gebrouwd zijn van de allerbeste kwaliteit. Je kan een afspraak maken om dit prachtige domein te bezoeken en zijn meermaals bekroonde wijnen te proeven. In het park kan je een mooie wandeling maken en het oude koetshuis met druivenpers, de wijnkelders en de stokerij bezoeken.

Adres: Kasteelstraat 9, 3770 Riemst, tel 012 44 03 75

5. Wijndomein Aldeneyck

Dit wijndomein is maar liefst 10 hectare groot en je vindt er de beste Pinot-wijnen. De zonovergoten zuidoosterhellingen zijn Europa’s meest Noordelijke Pinot wijngaarden. Je vindt dit wijndomein in het pittoreske dorpje Aldeneik in het hart van de Maasvallei. De wijnen werden al meermaals bekroond tot Beste Belgische wijnen. Elke zaterdag kan je tussen 10:00 en 15:00 de wijnen gratis proeven in de wijnwinkel, je kan eveneens een afspraak maken voor een rondleiding.

Adres: Hamontweg 81, 3680 Maaseik, tel: 089 56 41 02

6. Wijndomein De Groote Mot

Wijndomein De Groote Mot staat gekend om zijn kwalitatieve, meermaals bekroonde wijnen. Tijdens een bezoek aan dit wijndomein word je rondgeleid door het middeleeuwse stadje en de wijngaard. Je kan op verzoek de wijnkelders in de Servaeshoeve bezichtigen. Een degustatie is inbegrepen in de prijs en je krijgt meer uitleg over de wijnbouw.

Adres: Speelhof, 3840 Borgloon, tel: 012 67 36 53

7. Uylenbergher Wijnen

Uylenbergher Wijnen is een veelbelovend wijndomein dat gegroeid is uit een echte passie voor wijnen. Dit familiebedrijf is ontstaan als een uit de hand gelopen hobby. Echte natuurvriendelijke en duurzame wijn wordt hier op een ambachtelijke manier gemaakt.

Adres: Matantjesstraat 7B-3220 Sint-Pieters-Rode, tel: 016 62 26 45

8. Wijnhuis Huize Timmermans

In deze wijnmakerij worden al ambachtelijke wijnen gemaakt sinds 1978. Je kan er genieten van de lekkerste wijnen in de kelder samen met vers brood en streekeigen kazen. Tijdens het bezoek aan de boomgaard leer je verschillende fruit variëteiten kennen en je krijgt een diavoorstelling over hoe wijn gemaakt wordt. Een bezoek duurt ongeveer 2,5 uur.

Adres: B. Henrylaan 35, 3650 Dislen-Stokkem, tel: 089 79 34 83

Door Camille

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…