Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Vangst van de dag: Rewilding Edition van Altano 

De Gezond.be-redactie zet wekelijks een product in de kijker dat jouw leven beter, makkelijker, lekkerder of mooier kan maken. Deze week: de duurzame wijnen van Altano 

Niets is beter dan een heerlijk glas wijn na een zware dag werken. Of misschien toch wel: een duurzaam glas wijn. Want genieten van een wijntje, en tegelijkertijd iets goed doen voor de planeet? Kan niet beter. De Symington-familie produceert al sinds 1882 portwijnen in het Noorden van Portugal. Het nieuwste lid van de familie, Rewilding Edition van Altano, is het resultaat van een samenwerking met Rewilding Portugal, een organisatie die zich volledig inzet voor de planeet. Duurzaamheid staat bij hen op nummer één en ook dat is terug te vinden in de wijn. De Rewilding Edition van Altano is een veganistische wijn die duurzaam werd geteeld en bovendien ook nog eens de biodiversiteit bevordert. Goed voor de planeet, voor de dieren en voor jou, om even te ontspannen. 

De nieuwe wijn is een mengelmoes van verschillende druifsoorten uit de Douro: touriga franca, tinta roriz en tinta barroca. De Rewilding Edition van Altano wordt geoogst op hoger gelegen wijngaarden, wat ervoor zorgt dat de wijn wint aan frisheid, fruitigheid en elegantie. Om de duurzaamheid nog wat verder door te trekken, is de wijn ook beschikbaar in een kartonnen bag-in-tube van 2,25 liter. De verpakking is recycleerbaar en heeft dus een lagere CO2-voetafdruk dan hetzelfde volume in flessen.

Rewilding Edition van Altano is te vinden bij Delhaize vanaf €11,99

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…