Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

De Beste Soepmakers van dit jaar

Lore
11 min read

Iedereen lust op tijd en stond wel eens een lekker kopje soep. Even tussendoor, om de honger te stillen, of zelfs als vervanger een warme maaltijd. Soep is dan ook een heel dankbaar gerecht: het is niet alleen makkelijk en snel klaar te maken, je kan er ook vrijwel elke groente voor gebruiken (en dus ook die restjes groenten die je thuis nog hebt liggen) waardoor je steeds heerlijk kan afwisselen. Verder draagt een kopje soep bij tot een deel van je dagelijks aanbevolen hoeveelheid groenten, vloeistof en nog een heleboel andere essentiële voedingsstoffen zoals vitaminen, mineralen, voedingsvezels…

Kies voor verse soep

Natuurlijk geldt het bovenstaande vooral voor verse soep. Kant-en-klare soep kan uiteraard ook wel smaken, maar vaak zijn daar nog allerlei ingrediënten aan toegevoegd die je als je zelf je soep maakt helemaal niet nodig hebt. Denk aan bindmiddel, zout, suiker, bewaarmiddelen, etc. Doorgaans bevat voorgemaakte soep ook meer calorieën dan verse soep. En als je even aan het rekenen gaat, zal je al snel merken dat kant-en-klare soep kopen duurder uitkomt dan zelf je soep maken.

Geen tijd? Een soepmaker is de oplossing!

Maar wat als je echt de tijd, het geduld of de kookkwaliteiten om zelf soep te maken niet hebt? Dan heb je ongetwijfeld baat bij een soepmaker. Concreet is dat een blender die verse soep maakt. Het enige wat jij moet doen is de ingrediënten toevoegen, de soepmaker doet al de rest. De beste soepmakers hebben bovendien een kookfunctie ingebouwd, waardoor je meteen kan genieten van een kop warme, verse soep. Bovendien kan je met de meeste soepmakers naast soep ook lekkere smoothies, milkshakes, compotes of sauzen maken.

Lijkt zo’n soepmaker wel iets voor jou? Goed nieuws! We zetten hieronder immers de vijf beste soepmakers van dit jaar op een rijtje. Zo kan ook jij binnenkort genieten van de vele gezondheidsvoordelen van verse soep!

De vijf beste soepmakers

DOMO Soepmaker – Blender (DO498BL)

Verse soep maken gaat heerlijk eenvoudig met deze Domo DO498BL Soepmaker. Je voegt gewoon je gesneden groenten, een bouillonblokje en wat water toe en de soepmaker doet de rest. Daarbij kan je kiezen uit twee programma’s: ofwel ga je voor een gladde soep, ofwel kies je voor een soep met stukjes. In het eerste geval is je soep klaar na nog geen 20 minuten, in het tweede geval kan je na een half uurtje van je verse soep genieten. Daarnaast is de Domo DO498BL Soepmaker ook nog uitgerust met een ‘blend’-functie: die kan je gebruiken als je de soep met stukjes toch nog iets te grof vind, maar ook gewoon voor heerlijke smoothies en milkshakes! Met een maximum capaciteit van 1,6 liter zal er bovendien zeker genoeg soep zijn voor iedereen!

MOULINEX Easy Soup Soepmaker – Blender (LM8411)

De Moulinex Easy Soup LM8411 Soepmaker heeft zijn naam allerminst gestolen: je maakt er in ongeveer 25 minuten makkelijk de lekkerste soepen mee. Met een maximum capaciteit van 1,2 liter soep is deze soepmaker vooral geschikt voor kleine porties soep. Met drie verschillende kookprogramma’s is er in elk geval voor elk iets wils: je kan kiezen voor romige soep, soep met stukjes of heerlijke compotes. Weet je niet meteen wat je wil? Je kan steeds inspiratie opdoen in het bijgeleverde receptenboekje. Een leuke extra aan deze Moulinex Easy Soup LM8411 Soepmaker is trouwens dat hij de soep na afloop nog 40 minuten warm houdt. Eenmaal de soep op is, kan je de soepmaker ook makkelijk reinigen: je hoeft enkel water en reiningsmiddel aan de beker toe te voegen en na een druk op de reinigingsknop doet het toestel de rest. Handig!

PHILIPS Viva Soepmaker – Blender (HR2203/80)

Ook deze Philips Viva Soepmaker heeft programma’s voor gladde soep, soep met stukjes en compote. Daarnaast is ook een programma om smoothies te maken toegevoegd. Verder heeft deze soepmaker ook een blend-stand. Eenmaal je alle ingrediënten hebt toegevoegd heb je met één druk op de juiste knop na een dik kwartier 1,2 liter soep klaar, wat overeenkomt met ongeveer vier porties. Voor wie soms wat onhandig is, is het ongetwijfeld fijn om te weten dat de Philips Viva Soepmaker een draaideksel heeft dat lekken onmogelijk maakt. Ook bij deze soepmaker krijg je trouwens ook een leuk receptenboekje meegeleverd.

NOVA Soepmaker – Blender (210300)

Met de Nova 210300 Soepmaker heb je in amper 25 minuten 1,3 liter soep klaar. Je moet enkel de ingrediënten in de blender doen en hem inschakelen. De soepmaker doet dan de rest: hij hakt, verwarmt en mixt alle ingrediënten voor je. Hierdoor kan je met dit toestel ook heel wat ander lekkers zoals appelmoes, smoothies, dips, frozen yoghurt maken… Meer nog, je kan er zelfs quinoa en andere graansoorten in bereiden. Een echte multi-tasker dus, deze Nova 210300 Soepmaker!

MOULINEX Soup&Co Soepmaker – Blender (LM904110)

De term ‘soepmaker’ is voor deze Moulinex LM904110 misschien wat te beperkt: je maakt er immers niet alleen soep, maar ook purees, sauzen, smoothies, milkshakes, coulis en gemalen ijs mee. Het toestel is zowel van automatische programma’s als van een manuele stand voorzien. Ook met de hoeveelheid kan je heel wat variëren: de inhoud gaat van 0,5 tot 2 liter. Na 30 minuten is een fijne soep klaar, na 40 minuten een grof gemixte soep. De timing meevolgen kan makkelijk via de countdown op het scherm. Eenmaal de soep klaar is, houdt de Moulinex LM904110 Soepmaker je trouwens nog 40 minuten warm!

Laat die soep smaken!

Door Lore

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…