Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

BEWEZEN: Dit is de reden waarom mannen vreemd gaan

Olivier
2 min read

Vreemdgaan is natuurlijk iets verschrikkelijks, en helaas doen mannen dit vaker dan vrouwen. Maar waarom? Waarom voelen mannen nu de drang om buiten de pot te pissen? Wij zochten het voor jullie uit!

Zijn ego

Veel mensen denken dat het bij vreemdgaan alleen om de seks gaat, maar in de realiteit blijkt dit toch anders te zijn. Uit onderzoek blijkt dat 48% van de vreemdgaande mannen dit doet omdat ze emotioneel ontevreden zijn. Wanneer een man bijvoorbeeld te weinig aandacht krijgt, of het gevoel heeft dat je niet meer van hem houdt, gaat hij de liefde ergens anders zoeken. Maar een schamele 8% van de mannen gaf aan vreemd te gaan voor de seks.

Variatie

Mannen zijn nu eenmaal op zoek naar zoveel mogelijk bedpartners. Dit is biologisch bepaald. Op deze manier heeft de man een grotere kans om te overleven. In de oertijd was het namelijk voordelig om kinderen bij verschillende vrouwen te verwekken. Zo kon een andere, onbekende, man voor de kinderen zorgen, en konden we dus weer verder gaan met het bevruchten van andere vrouwen.

Seks

Zoals eerder genoemd, is in ongeveer 8% van de gevallen seks de reden waarom een man vreemdgaat. (Veel) mannen hebben nu eenmaal een grote behoefte aan seks. Wanneer hij bijvoorbeeld niet genoeg seks heeft in zijn huidige relatie, zal hij het ergens anders zoeken.

Vluchtroute

Wanneer een man veel ruzie heeft in zijn relatie, kan vreemdgaan een uitweg bieden. Hij vindt her ongemakkelijk om er met zijn vrienden over te praten daarom gaat hij een affaire aan met een andere vrouw. Zo krijgt hij alle aandacht, en kan hij rustig zijn hart luchten.

Wraak

Wanneer jij als vrouw bent vreemdgegaan, dan is dit een enorme aanslag op een man zijn ego. Weinig mannen hebben de kracht om dit te boven te komen. Een logische reactie van hem kan zijn om vuur met vuur te bestrijden en vervolgens precies hetzelfde te doen. Alleen maar om jou te laten voelen wat hij voelt. Dit klinkt dom, maar is in veel gevallen de reden dat een man vreemdgaat.

Door Olivier

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…