Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Bewezen: koppels die ruzie maken hebben een betere relatie

Bram
2 min read

Maak jij ook af en toe ruzie met je partner? Geen zorgen, wetenschappelijk onderzoek bewijst dat die ruzie je relatie alleen maar sterker maakt. Door minstens 1 keer per week te ruziën hou je de communicatie eerlijk en open. Meer zelfs, koppels die af en toe een hevige ruzie hebben zullen langer bij elkaar blijven.

1 keer per week ruzie maken is goed voor je relatie

In een recent onderzoek werd aan koppels gevraagd hoe vaak ze met elkaar ruzie maakten. Na 14 jaar werd nagegaan hoeveel van deze koppels nog bij elkaar zijn en hoe gelukkig ze zijn met hun relatie. Verrassend genoeg zijn het net de koppels die het meeste ruziemaken die het langste bij elkaar blijven. Onderzoekers vermoeden dat ruzie een open en eerlijke communicatie stimuleert.

Het is belangrijk om je hart te luchten

Als je je gevoelens opkropt zal dat op lange termijn veel slechter zijn voor je relatie. Een ruzie of een hevige discussie is een belangrijk onderdeel van je relatie. Het maakt je relatie spannend en eerlijk. Zeg nu zelf, je relatie zou toch een beetje saai worden als je het heel de tijd met elkaar eens zou zijn?

Het is niet erg als je het oneens bent met elkaar

Sommige koppels denken dat het niet pedagogisch verantwoord is om te ruziën als hun kinderen het kunnen horen. Natuurlijk is een constante negatieve sfeer niet goed voor hun ontwikkeling, maar af en toe een ruzie kan echt geen kwaad. Integendeel, als je kinderen nooit een discussie of ruzie zien zullen ze een verkeerd beeld krijgen over relaties. Als je een kleine irritatie op een respectvolle manier kan oplossen en je ruzie na een kwartiertje weer bijlegt, zullen de sociale vaardigheden van je kind gestimuleerd worden.

Door Bram

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…