Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

BEWEZEN: Lang slapen is goed voor je relatie

Bram
2 min read

We weten al langer dat minstens acht uur slaap goed voor je is. Maar wist je dat lang slapen niet alleen goed is voor je gezondheid? Ook je relatie wordt er beter door!

Zit je relatie in een dipje? Slaap eens extra lang

Volgens onderzoek kan een goede nachtrust wonderen doen voor je relatie. Mensen die langer slapen zijn de volgende dag positiever over hun relatie dan mensen die weinig nachtrust krijgen. Zit je relatie in een klein dipje? Ga dan eens wat langer slapen, het zal jullie alle twee deugd doen!

9 uur slapen is gezond

Hoe langer koppels samen slapen hoe gelukkiger ze zijn met hun relatie. Dat bleek uit psychologisch onderzoek bij 70 pasgetrouwde koppels. Ze hielden gedurende zeven dagen een dagboek bij en schreven er hun slaapgewoontes in. Wat bleek? Koppels die 9 uur samen slapen zijn veel gelukkiger met elkaar en met hun relatie.

Meer tijd voor elkaar

Mensen die lang slapen zijn beter uitgerust en hebben meer tijd voor elkaar en dat is natuurlijk goed voor hun relatie. Ze hebben meer tijd en dat is goed nieuws voor hun seksleven. Doe de test en ga elke dag een uurtje of een halfuurtje vroeger slapen. Het zal wonderen doen voor je seksleven.

Ga wat vroeger slapen, het is goed voor je relatie

Na een goede nachtrust kunnen koppels op een overtuigende manier zeggen dat ze tevreden zijn met hun relatie. Probeer het eens, wat heb je te verliezen? Je band wordt sterker en je kan elkaar beter aanvoelen.

Slaap niet té lang

Hoewel lang slapen misschien goed is voor je relatie doe je er beter aan om ook niet té lang te slapen. Teveel is nooit goed en dat geldt ook voor slapen. Als je te lang slaapt zal je niet wakkerder worden, in tegendeel. Van een te lange slaapsessie wordt je net nog vermoeider. Probeer tussen 7-9 uur te slapen en plan elke dag een knuffeluurtje voor jullie twee.

Door Bram

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…