Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Bewezen: mensen met een hond zijn meer ontspannen

Anja
2 min read

Een hond in huis is natuurlijk gezellig, maar het heeft nog meer voordelen. Mensen met een hond wisten het waarschijnlijk al langer: een hond zorgt ervoor dat je beter kunt ontspannen. Maar nu is deze bewering ook wetenschappelijk bewezen. Wij leggen je natuurlijk graag uit hoe het kan dat mensen met een hond meer ontspannen zijn.

Hartslag

De reden waarom mensen met een hond meer ontspannen zijn, is net zo eenvoudig als verrassend. Volgens een wetenschappelijk onderzoek (in Melbourne) komt het doordat baasjes de hartslag van hun hond overnemen. De hartslag van de hond is over het algemeen lager, waardoor de baasjes als vanzelf meer ontspannen worden. Voor het overnemen van de hartslag is het wel belangrijk dat je hond dicht in de buurt is. Daarom kan een beetje knuffelen met je hond als je wilt relaxen zeker geen kwaad.

Voor mensen zonder hond

Het kan natuurlijk dat je geen hond kan/mag/wil hebben maar toch meer ontspannen wil zijn. Dan is er ook voor jou nog hoop: want ook honden van andere mensen kunnen je helpen ontspannen! Het effect is weliswaar minder sterk dan wanneer het je eigen hond betreft, maar nog steeds duidelijk aanwezig. Een goede reden om eens wat vaker langs  te gaan bij dat ene familielid of die vriend met die leuke hond.

Als je geen hond maar een kat hebt, is dit trouwens niet nodig. Katten hebben namelijk ongeveer hetzelfde effect op de hartslag van mensen.

Lees ook:

Door Anja

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…