Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Daarom zijn huisdieren goed voor je gezondheid

Anja
2 min read

Huisdieren hebben een goede invloed op mensen, dat is algemeen bekend. Mensen die een huisdier hebben zijn vaak gelukkiger dan mensen zonder dieren in huis. Er zijn zelfs studies die hebben aangetoond dat mensen met huisdieren langer en gezonder leven.

Proper huis

Heb je een huisdier dan houd je je huis vaak beter schoon. Door de haren van een hond of kat moet je wel vaker stofzuigen. Een schoon huis is gezonder voor mens en dier.

Meer sport

Een hond dwingt je om minstens vier keer per dag naar buiten te gaan omdat hij moet worden uitgelaten. Een stevige wandeling is natuurlijk voor iedereen goed.

Een kat aaien maakt rustig

Geloof het of niet, er is wetenschappelijk onderzoek naar gedaan en dat heeft aangetoond dat je rustig wordt van het aaien van een kat. Dus heb je last van stress, ga een half uurtje op de bank zitten met de kat op schoot en je kalmeert spontaan. Amerikaans onderzoek heeft zelfs aangetoond dat het aaien van je huisdier je bloeddruk verlaagt.

Troost

Katten en honden zijn daarnaast uitstekend in het aanvoelen van je stemming. Ben je verdrietig dan kan het zomaar gebeuren dat poes ineens vanuit het niets komt aanlopen en langs je benen strijkt of je een kopstoot geeft. Denk vooral niet dat je je stemming voor kat of hond verborgen kunt houden. Dat werkt alleen bij mensen.

Minder kans op allergieën

Ben je van kinds af aan opgegroeid met dieren om je heen, dan is de kans kleiner dat je op latere leeftijd een allergie ontwikkelt. De kans op astma, eczeem en hooikoorts zijn kleiner wanneer je als baby al regelmatig met huisdieren in aanraking komt. Op latere leeftijd kan het hebben van een huisdier ervoor zorgen dat de relatie met je partner beter is dan wanneer er geen dieren in huis zijn. Ook dit blijkt uit Amerikaans onderzoek.

Lees ook:

Door Anja

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…