Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Waterontharder tegen eczeem

Camille
3 min read

Als we huidproblemen hebben, proberen we allerlei crèmes en zalfjes. Soms passen we zelfs ons dieet aan. Maar heb je er al eens aan gedacht dat huidproblemen ook beïnvloed kunnen worden door het water dat we gebruiken? Waterontharders blijken er namelijk voor te kunnen zorgen dat eczeem aanzienlijk vermindert of zelfs verdwijnt.

Eczeem en leidingwater

Als je eczeem hebt, weet je als geen ander hoe lastig dit kan zijn. Doktersbezoeken, zalfjes, huismiddeltjes, een speciaal dieet: je hebt het waarschijnlijk al geprobeerd. Een aspect dat vaak over het hoofd wordt gezien, is het leidingwater dat we gebruiken. Vreemd eigenlijk, want onze huid komt hier zoveel mee in aanraking. Hoogste tijd dus om hier aandacht aan te besteden.

Hard en zacht water

De waterhardheid wordt bepaald door de hoeveelheid kalk die in het water zit. Water waar veel kalk in zit, noemen ze hard water. Water waar weinig kalk in zit, wordt zacht water genoemd. Hard water droogt onze huid uit, irriteert de huid en verergert huidproblemen. Zacht water is ook letterlijk zacht voor onze huid: het irriteert onze huid niet en vermindert huidproblemen. Recentelijk is ontdekt dat zacht water er zelfs voor kan zorgen dat eczeem verdwijnt.

Ervaring met waterontharder tegen eczeem

Er is nog meer wetenschappelijk onderzoek nodig om te bewijzen wat precies het verband tussen waterontharders en eczeem is. Wel zijn er al tal van mensen die er zeer positieve ervaringen mee hebben.

Een goed voorbeeld hiervan is baby Dylan, die erg veel last had van eczeem. Zo erg zelfs, dat hij hiervoor een speciaal pak moest dragen. Bij wijze van experiment werd er een waterontharder geplaatst. Het resultaat was een enorme opluchting voor Dylan en zijn ouders: zijn eczeem verdween binnen enkele weken.

Nog meer voordelen

Waterontharders zijn zeker niet alleen voor eczeempatiënten bestemd. Ze hebben ons namelijk nog meer voordelen te bieden:

  • Glanzend servies, glaswerk en bestek, doordat hier geen kalkaanslag op komt
  • Minder schoonmaakwerk, doordat er geen kalkaanslag gevormd wordt op kranen en sanitair
  • Lagere energierekening, doordat kalkaanslag op verwarmingselementen wordt voorkomen
  • Minder wasmiddel nodig, doordat wasmiddel beter werkt in zacht water
  • Huishoudelijke apparaten, kleding en textiel gaan langer mee, doordat ze met zacht water minder snel slijten
Door Camille

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…