Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Zacht water gezonder voor je huid en haar

Camille
3 min read

Zacht water levert allerlei praktische en financiële voordelen op, maar wist je dat zacht water ook gezonder is voor je huid en haar? In dit artikel lees je precies hoe dit zit.

Het verschil tussen hard en zacht water

Er zit veel verschil in de kwaliteit van ons leidingwater. Dit verschil wordt vooral bepaald door de hoeveelheid kalk die in het water zit. Dit noemen we de waterhardheid. Hard water bevat veel kalk en zacht water bevat juist weinig kalk.

Ons water komt uit maar liefst meer dan 200 verschillende waterbronnen. Daardoor is de hardheid van het water overal anders, maar over het algemeen bevat ons leidingwater meer kalk dan goed is voor onze huid en haren. Gelukkig kan je dit gemakkelijk oplossen met een waterontharder. Een waterontharder ontkalkt je leidingwater, zodat je zacht water krijgt.

Zacht water voor je haar

Als we onze haren wassen met hard water, blijft er telkens wat kalk op ons haar achter. Hierdoor voelt ons haar stroef en stug aan. Kalk bestaat namelijk uit hele kleine ruwe korreltjes. Ook zorgt dit kalklaagje ervoor dat je haar er dof uitziet.

Wanneer je voor het eerst je haar met zacht water wast, merk je meteen het verschil. Je haar voelt soepel en glad aan. Ook krijgt je haar meer glans en ziet het er gezonder uit. Hierdoor heb je minder of zelfs helemaal geen crèmespoeling meer nodig.

Zacht water voor je huid

Ook voor onze huid is zacht water veel beter. Onze huid heeft namelijk een vetlaagje. Dit laagje beschermt onze huid tegen uitdroging en irritaties. Door het wassen, douchen en baden met hard water, wordt dit beschermlaagje beschadigd. Hierdoor wordt onze huid droog en kwetsbaar. Dit kan zorgen voor schilfertjes, een trekkerig gevoel, jeuk, kloven en huidirritaties.

Zacht water tast het natuurlijk vetlaagje van je huid niet aan. Hierdoor blijft je huid gehydrateerd en beschermd. Het resultaat is een gezonde, veerkrachtige en stralende huid.

Zacht water tegen eczeem en psoriasis

Een waterontharder wordt ook steeds vaker aangeraden voor mensen die last hebben van eczeem en psoriasis. Het effect van zacht water op deze huidproblemen moet nog verder onderzocht worden, maar veel mensen zijn er erg enthousiast over. Het gebruik van zacht water kan ervoor zorgen dat eczeem en psoriasis aanzienlijk verminderen of zelfs helemaal verdwijnen.

Door Camille

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…