Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Bewezen: praten over seks maakt mannen gelukkiger

Anja
2 min read

Oudere mannen die met hun partner kunnen praten over hun seksuele problemen, zijn over het algemeen gelukkiger dan mannen die over hun seksuele problemen zwijgen tegenover hun partner. Dit blijkt uit de cijfers van een Amerikaanse studie, waarbij 861 mensen tussen de 57 en 85 jaar bestudeerd werden. Alle mannen die meededen met het onderzoek, hadden ten minste één seksueel probleem. De meeste mannen hadden te maken met een gebrek aan interesse in seks, maar sommige mannen konden bijvoorbeeld ook geen hoogtepunt bereiken, voelden lichamelijke pijn bij het vrijen of hadden moeite de erectie te behouden.

De resultaten van het onderzoek

Uit het onderzoek is gebleken dat minder dan de helft van de volwassen heren hun seksuele problemen met hun dokter bespreken. Overigens maakt dit niet zo veel uit, want uit het onderzoek is gebleken dat het gesprek met de dokter niet zo veel effect heeft op het geluk van de heren. Praten met de partner of met vrienden heeft hier wel effect op, want mannen die met hun partner of met vrienden over hun problemen praten voelen zich gelukkiger dan mannen die dit niet doen. Bij vrouwen is dit overigens niet het geval, wat aangeeft hoe complex seksuele problemen bij de dames zijn.

Praat niet met je dokter, maar met je partner of beste vriend

Ouderen krijgen vaak het advies om met hun dokter te praten over hun seksuele problemen, maar nu blijkt toch dat dit niet zoveel uithaalt. Wat ze beter kunnen doen om zich gelukkiger te voelen, is een goed gesprek voeren met hun partner of met een goede vriend. Hebben ze met hun partner of beste vriend gepraat, dan voelen ze zich namelijk beter dan na een gesprek met hun arts.

Door Anja

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…