Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Bewezen: een tuin doet langer leven

Anja
3 min read

Een mooie tuin zorgt voor een lang leven. En niet alleen in de figuurlijke zin van het woord. Het hebben van een ‘mooie’ tuin (het woord mooi is nogal subjectief, het is maar hoe jij het interpreteert) verlengt echter écht je leven, zo wisten Britse onderzoekers aan te tonen.

Met tuinieren laat je je leven vieren

Het is een klusje die stipt op nummer een staat van de uitstellijst; grasmaaien. Hiernaast is zaden, knippen en bijwerken een flink uitgesteld klusje. Toch zijn juist die klusjes goed voor je. Goed voor je leven zelfs! Het schoffelen, heggenknippen, grasmaaien, onkruid wieden en andere tuinklussen maken je gelukkig en verhogen je levensverwachting. Je krijgt immers meer beweging en de onderzoekers toonde aan dat het werken in de tuin kalmeert en goed is voor je humeur.

Je hoeft geen groene vingers te hebben

Nu is een tuin bijhouden een lastige zaak; je moet de tijd ervoor vinden. En als je die hebt; wat ga je dan doen? Het is niet vreemd als je niet van schoffelen of zaden houdt. Hier een aantal leuke, simpele klusjes die jij in de tuin kunt doen!

  • Begin een moestuintje. Het starten van een moestuintje is een beetje als het houden van een huisdier. Je moet het tuintje goed verzorgen, anders gaat het kapot. Er gaan hiernaast veel voorbereidende werkzaamheden aan het zaden vooraf. Maar als jou, zelf uitgekozen zaden dan uiteindelijk uitkomen, heb je een overheerlijk resultaat! Wedden dat dat de meest smakelijke tomaten zijn die jij ooit gegeten hebt!

  • Maak je eigen lounge set in de tuin. Ga in een tuincentra kijken voor inspiratie en vraag om wat advies. Je kunt vervolgens je gehele tuin naar jouw wens ombouwen; als je het maar rustgevend vindt. Vervolgens kun je relaxmeubels neerzetten, een lekkere zetel, wat buitenschilderijen, lampjes… noem maar op!

  • Jouw eigen idee! De tuin is het canvas; laat je creativiteit dus lekker gaan!

Lees ook:

Door Anja

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…