Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Bewezen: zo vaak hebben gelukkige koppels seks!

Bram
3 min read

Veel mensen denken, dat op het moment dat ze gelukkig zijn binnen hun relatie, dat dit gelijk staat aan het hebben van meer seks. Niets is echter minder waar. Wetenschappelijk onderzoek heeft immers aan weten te tonen dat een gelukkig stel hun tijd samen tussen de lakens voornamelijk slapend doorbrengt. Veel mensen, zowel met als zonder een vaste relatie, vragen zich dan ook af hoe vaak per week een gelukkig koppel seks heeft samen. 

Het wetenschappelijk onderzoek

Wetenschappers van de universiteit van Toronto hebben onderzoek gedaan naar de voorbije 40 jaar. Aan dit wetenschappelijk onderzoek deden ruim 30.000 proefpersonen mee. Het belangrijkste doel van dit onderzoek was nagaan of gelukkige stellen vaker seks hebben dan mensen die in een minder gelukkige relatie zitten. Uiteindelijk werden de resultaten in Social Psychological and Personality Science gepubliceerd.

De gelukkige seksfrequentie

In tegenstelling tot wat de meeste mensen denken, kwam uit het onderzoek vast te staan dat gelukkige koppels één, in plaats van twee, keer per week seks hebben met elkaar. De stellen die dus helemaal hoteldebotel zijn van elkaar, en dus volkomen gelukkig zijn over hun relatie en elkaar, vrijen dus elke week gemiddeld één keer. Het vaker hebben van seks is dus geen garantie voor een meer gelukkige relatie. Voor veel mensen zal dit weliswaar een verrassende uitkomst zijn, maar één keer in de week de kleren van elkaar lijf scheuren, blijkt volgens de onderzoekers voldoende te zijn.

De resultaten van het onderzoek waren overigens op alle proefpersonen van toepassing. Hun leeftijd, geslacht en de lengte van hun relatie speelden dan ook geen enkele rol hierbij. Wel heeft het onderzoek aan weten te tonen dat één keer vrijen per week alleen mensen in een relatie gelukkiger maakt. Voor vrijgezellen hebben de onderzoekers geen verband kunnen vinden tussen hun seksuele activiteit en de mate waarin zij zich gelukkig voelen.

De reden voor deze frequentie

Het gros van de mensen zal zich echter af gaan vragen waarom juist deze frequentie van één keer per week vrijen zo optimaal is. Op deze vraag kunnen de wetenschappers echter geen duidelijk antwoord geven. Andere wetenschappelijke onderzoeken hebben echter aan weten te tonen dat één keer seks in de week een goed gemiddelde is. De meerderheid van de stellen kunnen zich waarschijnlijk vinden bij deze frequentie. Vaststaat dat stellen die wekelijks een keer vrijen zich in de regel gelukkiger voelen.

Geen regel maar een leidraad 

Eens per week seks hebben met je partner is natuurlijk geen vaste regel, maar eerder een leidraad als je dat zou willen. Het is in het bijzonder van groot belang dat je partner en jij een uitstekende onderlinge band hebben ontwikkeld. Zodra jullie het prettig vinden om één keer per week seks te hebben samen dan is dat prima. Maar wanneer deze frequentie hoger of lager ligt en daar beide tevreden over zijn, dan is dat eveneens oké. Het enige dat echt telt, is dat jullie zelf gelukkig zijn met het aantal keren dat jullie samen vrijen

Door Bram

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…