Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Boost je zelfvertrouwen in bed; 5 onmisbare tips

Camille
6 min read

Zelfvertrouwen in de slaapkamer is erg aantrekkelijk en mist zijn uitwerking op mannen niet. Zelfvertrouwen kan een boost geven aan je seksleven en je relatie, maar het belangrijkste is het gevoel van lekker in je vel zitten.

Bijna elke vrouw heeft wel eens last van onzekerheid in de slaapkamer! Onzekerheid over hoe je bepaalde seksuele activiteiten uitvoert, hoe je eruitziet tijdens het vrijen of tijdens een orgasme, over je naakte lichaam. Vrouwen zijn het meest kritisch voor zichzelf. Wees lief voor jezelf, en onthoud dat zelfvertrouwen bij jezelf begint!

Tip 1: Fake it untill you make it

Zelfvertrouwen komt niet vanzelf. Het is een manier van denken, een manier van handelen, het is de manier waarop jij uitstraalt hoe jij jezelf ziet. Een gebrek aan zelfvertrouwen kan er onbewust ingeslopen zijn en omdenken vergt heel wat tijd. Om jouw gebrek aan zelfvertrouwen te maskeren, kan het helpen om te doen alsof, om jezelf een andere houding aan te meten. Om dit te bereiken, focus je op positieve en goede eigenschappen. Tover een glimlach op je gezicht en neem een zelfzekere, open houding aan (schouders achteruit, rechte rug).
Tip: denk eens aan een workshop artistieke striptease of burlesk dansen. In intensieve trainingen leer je jouw lichaam sensueel bewegen. Je lichaam wordt strakker, je houding en uithoudingsvermogen worden verbeterd en je zelfvertrouwen krijgt automatisch een boost. Wie weet, durf jij na een dergelijke cursus zelf het initiatief te nemen en je partner te verleiden.

Tip 2: Me-time; houd van jezelf

Houd van jezelf en straal dit uit. Vrouwen cijferen zichzelf weg door de zorg voor anderen op zich te nemen. De sleutel van zelfvertrouwen is zelfliefde. Neem de tijd voor jezelf en plan ‘’Me-time’’ in. Wat doe jij graag? Een dagje wellness, een lekker warm bad bij kaarslicht of genieten van een wandeling tijdens je middagpauze.

Tip 3: Explore your own sexuality

Zelfvertrouwen is essentieel voor je seksleven. Je goed voelen in je vel en je goed voelen over je eigen seksualiteit zijn de fundamenten van een bevredigend seksleven. Leer daarom je seksuele zelf kennen. Start met het ontdekken van je eigen lichaam. Durf in de spiegel te kijken, bekijk je naakte lichaam, je intieme delen. Durf jezelf aan te raken en durf te genieten. Durf je seksuele identiteit te onderzoeken. Masturbatie is geen taboe; het helpt je om je seksualiteit te ontdekken. Je leert je eigen lichaam kennen en het is gemakkelijker om je partner te laten weten wat jij lekker vindt.

Tip 4: Humour is your weapon

Omarm klungelseks met een glimlach. Seksualiteit is een ontwikkelingsproces. We worden niet geboren als seksgoden en -godinnen. In tegenstelling, in de praktijk kan het er best klungelig aan toe gaan. Dit is niet erg, dit hoort er gewoon bij. Een goed seksleven is in eerste instantie individueel. Om je prestaties te verbeteren, is praten over seks met je partner of gewoon met je vriendinnen zo belangrijk. Door te praten, leer je wat de andere prettig en fijn vindt en verbeter je je skills. Loopt het toch helemaal mis, lach erom en probeer het de volgende keer opnieuw. Humor kan een boost geven aan je zelfvertrouwen en maakt alles normaler en aanvaardbaarder.

Tip 5: Please yourself

Ontdek de Diva in jezelf. Sensuele lingerie is niet gemaakt om je partner te verleiden, het is gemaakt om jezelf te behagen. Door je dag te starten voor de spiegel in een sexy lingeriesetje geef je je zelfvertrouwen een grote boost. Enkele tips om jouw ideale, sensuele setje uit te kiezen. Comfort is natuurlijk belangrijk omdat je dit setje draagt tijdens je dagelijkse activiteiten zoals op je werk.

1. Sierbandjes

Bekijk hier de Trendy racerback bh's »

Probeer eens een beha waarvan de sierbandjes zichtbaar mogen én moeten zijn. Of draag een luxe racerbackbeha onder een semitransparante blouse. Het idee dat je stout bezig bent, is de beste stimulans voor een zelfzekere uitstraling.

2. Hold-ups

Bekijk hier de Hold-ups »

Draag hold-ups onder een rokje. Kies hierbij voor hold-ups met een brede band. Deze zelfophoudende kousen voelen comfortabel, blijven mooi op hun plaats zitten en vooral… Ze geven je een sexy gevoel.
Kies een lingeriesetje in je lievelingskleur of ga voor de traditionele verleiders: rood of zwart. Rood is de kleur van romantiek en zwart staat voor mystiek. En qua materiaal kies je voor kant of satijn; voor een vrouwelijke en gesofisticeerde look.

3. Slip, string of shorty

Bekijk hier slips, strings & shorts »

Draag je lievelingsslipje, string of shorty.  Of een hoge hipster, ideaal als jij je ‘’Love Handles’’ wilt verdoezelen. Comfort en sensualiteit gaan wel degelijk samen. Zorg wel voor de juiste maat en voor het materiaal dat voor jou prettig aanvoelt.

4. Bustier of body

Bekijk bustiers & bodies »

Draag eens een bustier of body onder je kleding. Dit slankt af en ziet er ongelofelijk mooi uit! Er zijn zelfs body’s die zó mooi zijn dat ze gemakkelijk op een broek of rok gedragen kunnen worden. Colbertje erbij en jouw zelfzekere look is compleet.

En vergeet niet, durf naar jezelf kijken en verleid jezelf voor de spiegel. Zet je lievelingsnummer op en haal je zwoelste dance moves boven. Zo start jij ongetwijfeld elke dag met een glimlach op je gezicht. Eens op het werk worden je gedachten getriggerd, niemand die het ziet, maar je sexiness geeft een boost aan je zelfvertrouwen, dit is jouw geheimpje.

Meer geheimen over lingerie ontdekken? »

Door Camille

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…