Bakken hoeft gelukkig niet altijd ingewikkeld te zijn en is een leuke bezigheid. Broccoli-kaaskoekjes zijn heerlijke hartige snacks die je gemakkelijk zelf kunt maken. Je kunt deze hapjes bijvoorbeeld lekker combineren met tzatziki of chilisaus. Deze sausjes zijn tegenwoordig in bijna iedere supermarkt te koop en hoef je dus niet zelf te maken.
Simpel en snel
Je hebt niet veel nodig om deze broccoli-kaaskoekjes te maken, namelijk maar zes ingrediënten. Een snack van verse ingrediënten is veel gezonder dan een voorverpakte kant-en-klare snack uit de supermarkt.
De benodigdheden van dit recept zijn voor twee personen, maar je kunt deze hoeveelheid gemakkelijk aanpassen als je dat wilt. De koekjes zijn gemaakt met geitenkaas. Mocht je nu niet zo dol zijn op geitenkaas, dan kun je deze ook vervangen door een ander soort kaas.
Benodigdheden
- 200 g broccoli
- 2 teentjes knoflook
- 1 hand verse munt
- 1 ei
- 60 g zelfrijzend bakmeel
- 1 stukje (zo’n 60 g) harde geitenkaas
- Becel Bakken en braden
Bereidingswijze
- Snijd de broccoli heel fijn. De makkelijkste manier om dit te doen is op een houten snijplank met een groot hakmes.
- Snijd de knoflook fijn en scheur de munt in kleine stukjes.
- Rasp de geitenkaas.
- Verzamel al deze ingrediënten (broccoli, knoflook, verse munt, ei, zelfrijzend bakmeel) in een kom en voeg daar 100 ml warm water aan toe met een flinke snuf zout en peper.
- Verwarm een klontje margarine in een koekenpan en doe wat deeg in de pan. Druk deze vervolgens een beetje plat met bijvoorbeeld een spatel.
- Draai de koekjes om zodra één kant goudbruin is (na ongeveer vier minuten) en bak de andere kant ook goudbruin.
- Haal ze uit de pan, laat ze uitlekken op een stukje keukenpapier en bak een nieuwe lading tot het beslag op is.
Smakelijk!