Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Bye bye Scheermes: Dit is waarom je voor Wax moet kiezen

Olivier
2 min read

Voor vrouwen die hun lichaam nog nooit gewaxt hebben, kan dit nogal beangstigende gedachtes oproepen, maar het valt reuze mee. Bovendien is het veel beter voor je huid dan lichaamshaar verwijderen met een scheermesje. Hieronder dé redenen waarom je voor wax moet kiezen!

Je hoeft het minder vaak te doen

Door je lichaam te waxen zorg je ervoor dat de haartjes langer wegblijven. Doordat je de haartjes uit het haarzakje trekt, moet er een heel nieuw haartje groeien. Dit kost meer tijd dan een afgeschoren haar, die groeit zo weer terug.

Minder huid irritatie

Het scheren van ongewenst lichaamshaar kan een ruwe, rode huid als gevolg hebben. Als je de huid op een goede manier waxt, zal dit niet veel pijn doen en blijft je huid irritatievrij. Je huid kan een beetje rood worden, maar dit is vaak na een paar minuten alweer weggetrokken.

Je haar wordt dunner

Wanneer je je lichaam scheert, komen de haartjes dikker terug. Wanneer je waxt, moet er een heel nieuw haartje groeien, deze haartjes zijn over het algemeen dunner en fijner.

Geen wondjes

Een scheermesje is vlijmscherp en je hebt vast wel eens meegemaakt dat je na een scheerbeurt onder de douche vandaan stapt en erachter komt dat je onder de kleine sneetjes zit. Bij waxen heb je hier uiteraard geen last van!

Waxen is beter voor je huid

Door de natuurlijke ingrediënten die een goede wax bevat, is je huid na een waxbeurt zacht en glad. In tegenstelling tot een scheerbeurt, het scheermesje neemt zelfs stukjes huid mee wanneer je vaak scheert.

Door Olivier

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…