Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

CHALLENGE: minder vettig haar in 5 dagen

Bram
2 min read

Ben jij het ook beu om je haar zoveel te moeten wassen? Door je haar veel te wassen wordt het net nog vettiger! En al dat wassen is helemaal niet goed voor je haar. Met deze challenge wordt je haar in 5 dagen minder vettig.

Dag 1. Was je haar

Op de eerste dag mag je je haar wassen. Gebruik lauw water en gebruik niet te veel shampoo. Conditioner mag, maar alleen aan je haarpuntjes. Gebruik een shampoo die geen silicone bevat, zo zal je haar minder snel vet worden. Gebruik geen haarstijling producten en blijf zoveel mogelijk met je handen uit je haar. Zo zal je de vijf trainingsdagen het beste overleven.

Dag 2. Hou vol

Deze dag mag je je haar niet wassen. Breng je haar ’s morgens in model en kom er de rest van de dag niet meer aan. Je hebt misschien het gevoel dat je haar vet is, anderen zien het niet. Hou dus vol!

Dag 3. Droogshampoo

Op dag drie mag je een beetje valsspelen. Breng ’s morgens een beetje droogshampoo aan op je haarwortels. Hou de spuitbus 20 cm van je haar en spuit gelijkmatig over je haarwortels. Laat de droogshampoo een beetje inwerken en breng je haar in model. Kies een look waar je je zelfzeker bij voelt.

Dag 4. Spoel je haar met water en appelazijn

Vandaag mag je je haar uitspoelen met lauw water. Doe 3 soeplepels appelazijn in een glas water en giet het over je haar. De appelazijn zal je haar reinigen en zachter maken. Ook al was je je haar niet, je zal toch een fris en schoon gevoel hebben. Weersta aan de verleiding om shampoo te gebruiken, je moet het nog één dag volhouden.

Dag 5. Was je haar

Je mag eindelijk je haar weer wassen. Herhaal deze vijf dagen cyclus zoveel als nodig. Je haar heeft tijd nodig om te wennen aan het nieuwe was ritueel. Na een tijdje zal je hoofdhuid minder olie produceren en wordt je haar minder snel vettig. Geduld is een schone deugd, en dat geldt ook voor je haar!

Door Bram

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…