Groene groenten worden vaak geprezen als ‘de superfoods’ omdat ze veel antioxidanten bevatten en vaak weinig calorieën tellen. Ook zouden ze goed zijn voor je ogen en geven ze je een voldaan gevoel omdat 1 portie tot wel 2 gram vezels bevat. Deze groene favorietjes bewaar je best niet in de koelkast maar in een koele omgeving met een temperatuur tussen de 12 en de 15 graden.
Het volgende recept is niet alleen heel gezond (en vegetarisch), je gasten zullen gegarandeerd om meer vragen. Serveer met een yoghurtsausje.
Ingrediënten
- Grieks yoghurt
- 2 courgettes (geschild)
- 1 tl zout
- 1/4e tl zwarte peper
- 1 teentje knoflook
- 1 tl olijfolie
- 1 tl bakpoeder
- 4 tl (verse) dille
- 2 grote eieren
- 90 gram fetakaas
- 110 gram paneermeel/Panko
- 2 el (vloeibare) margarine (Becel Bakken en Braden)
Recept
- Rasp de courgette in fijne slierten met een fijne (hand)rasp boven een vergiet en een grote kom, voeg zout toe en meng goed. Laat de courgetteslierten 20 minuten rusten zodat het vocht uit de groente kan lopen.
- Meng de slierten met de zwarte peper, fijngehakte knoflook, olijfolie, bakpoeder, de helft van de dille, eieren, verkruimelde feta en paneermeel.
- Schep 2 koffielepels van het mengsel en maak mooie, platte ‘taartjes’ op een bord.
- Verwarm wat margarine in een pan op een medium tot hoog vuur. Leg de taartjes in de pan en druk plat met een spatel. Laat 2 minuten bakken aan elke kant.
- Serveer op een groot bord met een potje yoghurtsausje op basis van de Griekse yoghurt en de rest van de dille.
Smakelijk!