Creatief koken met Pasen

creatief-koken-met-pasen.jpg

Wil je eens verassend uit de hoek komen en een originele paasbrunch organiseren? Deze recepten kunnen je helpen om leuke of traditionele gerechten op tafel te toveren.

Egg chickens

Ingrediënten

  • 4 eieren
  • Verse bieslook
  • Sjalot
  • Verse peterselie
  • 4 el Griekse yoghurt
  • Snuifje peper
  • Wortel
  • Rozijnen of olijven

Bereidingswijze

  1. Kook de eieren tot ze hardgekookt zijn
  2. Pel de eieren
  3. Snij de topjes van de eieren
  4. Haal het eigeel uit de eieren, zonder het eiwit te beschadigen
  5. Snij de bieslook, sjalot en peterselie in kleine stukjes, doe er de Griekse yoghurt bij en meng er het eigeel onder
  6. Doe het mengsel terug in het eiwit en zet het topje er terug op
  7. Gebruik voor de ogen stukjes olijven of rozijnen
  8. Voor het snaveltje snij je een stukje wortel uit en zet je het op de juiste plaats

Chicken sandwich

Ingrediënten

  • 2 sneden brood
  • Plakjes kaas
  • Rode paprika
  • Salade

Bereidingswijze:

  1. Neem de twee sneden brood en leg er een plakje kaas tussen
  2. Snij het brood in een ei-vorm
  3. Neem de bovenste snede, snij er de helft af zodat het kartelt en leg het terug op de boterham
  4. Snij uit de overige stukjes kaas de vleugels en leg ze op de juiste plaats
  5. Snij het snaveltje en eventueel een hanenkam uit de rode paprika en leg ze op de kaas.
  6. Leg de boterham op een bordje van sla

Havermout wafels

Wil je toch wat traditioneler blijven met Pasen, dan zijn deze havermoutwafels een zeer goede keuze.

Ingrediënten voor 8 wafels:

  • 160 gram havermout
  • 2 kleine appels
  • 300 ml amandelmelk
  • 1 tl kaneel
  • 1 ei
  • 1 tl bakpoeder
  • Kokosolie

Bereidingswerk

  1. Hak de havermout fijn
  2. Rasp de appel volledig en meng het samen met de havermout, melk, ei, kanneel en bakpoeder. Klop dit tot een dik beslag
  3. Zet het wafelijzer aan en smeer het met kokosolie in
  4. Als het wafelijzer warm genoeg is, vul je het wafelijzer met het beslag
  5. Haal de wafels eruit wanneer ze bruin en gaar zijn

Laat het je smaken en vrolijk Pasen!