Wil je eens verassend uit de hoek komen en een originele paasbrunch organiseren? Deze recepten kunnen je helpen om leuke of traditionele gerechten op tafel te toveren.
Egg chickens
Ingrediënten
- 4 eieren
- Verse bieslook
- Sjalot
- Verse peterselie
- 4 el Griekse yoghurt
- Snuifje peper
- Wortel
- Rozijnen of olijven
Bereidingswijze
- Kook de eieren tot ze hardgekookt zijn
- Pel de eieren
- Snij de topjes van de eieren
- Haal het eigeel uit de eieren, zonder het eiwit te beschadigen
- Snij de bieslook, sjalot en peterselie in kleine stukjes, doe er de Griekse yoghurt bij en meng er het eigeel onder
- Doe het mengsel terug in het eiwit en zet het topje er terug op
- Gebruik voor de ogen stukjes olijven of rozijnen
- Voor het snaveltje snij je een stukje wortel uit en zet je het op de juiste plaats
Chicken sandwich
Ingrediënten
- 2 sneden brood
- Plakjes kaas
- Rode paprika
- Salade
Bereidingswijze:
- Neem de twee sneden brood en leg er een plakje kaas tussen
- Snij het brood in een ei-vorm
- Neem de bovenste snede, snij er de helft af zodat het kartelt en leg het terug op de boterham
- Snij uit de overige stukjes kaas de vleugels en leg ze op de juiste plaats
- Snij het snaveltje en eventueel een hanenkam uit de rode paprika en leg ze op de kaas.
- Leg de boterham op een bordje van sla
Havermout wafels
Wil je toch wat traditioneler blijven met Pasen, dan zijn deze havermoutwafels een zeer goede keuze.
Ingrediënten voor 8 wafels:
- 160 gram havermout
- 2 kleine appels
- 300 ml amandelmelk
- 1 tl kaneel
- 1 ei
- 1 tl bakpoeder
- Kokosolie
Bereidingswerk
- Hak de havermout fijn
- Rasp de appel volledig en meng het samen met de havermout, melk, ei, kanneel en bakpoeder. Klop dit tot een dik beslag
- Zet het wafelijzer aan en smeer het met kokosolie in
- Als het wafelijzer warm genoeg is, vul je het wafelijzer met het beslag
- Haal de wafels eruit wanneer ze bruin en gaar zijn
Laat het je smaken en vrolijk Pasen!