Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Daarom is het belangrijk om te knuffelen na de seks

Anja
2 min read

Als je aan iets begint, moet je het goed afmaken. Knuffelen na de seks heeft ongekende voordelen. Maak van naspel een vaste activiteit!

Wondermiddel

Knuffelen na de seks; niet iedere man of vrouw houdt ervan. Toch heeft het uitzonderlijke pluspunten. Uit onderzoek van de universiteit van Toronto blijkt dat het wonderen doet voor je relatie. In het onderzoek werden 300 koppels gevraagd een vragenlijst in te vullen na de seks. Opmerkelijk genoeg blijkt uit het onderzoek dat voorspel en de duur van de seks niet de tevredenheid over een relatie bepaalt. De tevredenheid over de relatie werd bepaald door… knuffelen na de seks!

Lepeltje-lepeltje maakt gelukkig

Alle deelnemers van het onderzoek die na de seks lepeltje-lepeltje lagen, knuffelden, kusten en/of de liefde verklaarden aan elkaar, voelden zich bevredigd over de seks en over de relatie. Dit geldt vooral voor koppels met kinderen. En zelfs mannen werden indirect positief gestimuleerd. Zij voelden zich een stuk gelukkiger over de seks. Verder bleek het de toekomstvisie van de deelnemers ten goede te komen. Na drie maanden spraken de knuffelaars nog steeds vol lof over de toekomst.

Bandversterker

Je moet het wel willen en kunnen. In een gelukkige relatie is het eenvoudiger te knuffelen na de seks, dan bij een minder goede relatie. Als je de seks gebruikt om af te reageren, kan het lastig zijn om een teder naspel vol te houden.  Ga er toch voor! Knuffelen na de seks heeft op minder gelukkige koppels ook effect. Het maakt de band sterker tussen de partners en bevordert het gevoel van liefde in de relatie.

 

Knuffelen na de seks is dus niet alleen heel fijn, het versterkt ook nog eens positieve gevoelens! Een tevreden gevoel over de relatie, de seks, de band en de toekomst van je als koppel. Mannen, jullie kunnen er niet meer omheen. Knuffelen na de seks móet!

Door Anja

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…