scrollTop top

Daarom moet je vanaf nu ALTIJD naakt slapen

Daarom moet je vanaf nu ALTIJD naakt slapen

Naaktslapen: maar 8% van de mensen doet het. Dat is best veemd. Waarom zou je kleren dragen in bed? Wij hebben 4 redenen voor jullie op een rijtje gezet waarom iedereen ALTIJD naakt moet slapen. Dus trek die pyjama uit en slaap naakt:

1. Afvallen

Druk bezig voor dat strakke buikje? Slaap vanaf vannacht dan maar naakt. Hoe koeler je lichaam, hoe harder je lichaam moet werken om je warm te houden. Hierdoor worden er meer calorieën verbrand. Waar wacht je nog op?

2. Dieper slapen

Je lichaamstemperatuur neemt vanzelf af als je in een diepe slaap terechtkomt. Slapen met een pyjama aan kan deze natuurlijke temperatuurdaling verstoren. Het gevolg hiervan is dat je niet in een diepe slaap komt. Deze verstoring is ook gekoppeld aan slapeloosheid.

3. Je edele delen krijgen lucht

Het klimaat van een vagina is te vergelijken met een tropisch regenwoud. Het is namelijk een broedplaats voor bacteriën. Door naakt te slapen, laat je voldoende lucht door. Hiermee vergroot je de kans op een gezonde vagina (en ook voor de penis kan het geen kwaad natuurlijk).

4. Het is veel makkelijker

We kennen het allemaal: na een lange werkdag zo snel mogelijk in bed willen liggen. Een pyjama belemmert de snelste weg naar je bed. Je moet namelijk je kleding uitdoen, een pyjama uitzoeken en vervolgens ook nog eens aandoen. Waarom houden we dit niet achterwege?


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  231.518.946
 • Aantal
  doden
  4.745.290
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  1.233.723
 • Aantal
  doden
  25.554

Schrijf je in op “Gezond Vandaag” en ontvang de beste artikels dagelijks in je mailbox!