Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Daarom zijn roodharige mensen zo bijzonder

Anja
2 min read

Roodharigen of ‘gingers’: ze kunnen steevast op heel wat aandacht rekenen omwille van hun opvallende haarkleur. Maar wist je deze zaken al over mensen met rood haar?

1. Sterk pigment

Roodharigen hebben het sterkste pigment dat er bestaat. Mensen met rood haar hebben vaak moeite met het verven van hun haar. De verf pakt niet goed. Maar de vraag blijft natuurlijk waarom zo’n mooie kleur bedekt moet worden met andere verf?

2. Weinig haaruitval

Roodharigen hebben minder haar op hun hoofd dan andere mensen maar het haar is veel dikker dan bijvoorbeeld blonde mensen. Dat zorgt ervoor dat roodharige mensen minder snel kaal worden dan andere mensen.

3. Grijs

Niet alleen hebben ze dikker haar en worden ze minder snel kaal, roodharigen zullen ook minder snel grijs worden. Pas op oude leeftijd zal een roodharige kunnen verkleuren van rood naar roze-blond en daarna naar grijs-wit. Prachtig toch?

4. Kracht

In het Romeinse Rijk stond rood symbool voor kracht en uithoudingsvermogen. Roodharigen waren daarom ook veel meer waard dan andere slaven.

5. Rood-Blauw

Roodharigen zijn al bijzonder, maar roodharigen met blauwe ogen zijn de meest zeldzame combinatie van alle rassen! Op wereldniveau wordt geschat dat 1 à 2 procent van de wereldbevolking rood haar heeft.  1 procent van de mensen met rood haar heeft blauwe ogen en is dus even zeldzaam als een klavertje vier.

Door Anja

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…