Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

De 10 beste standjes voor in bed

Olivier
6 min read

Sommige stellen doen aan seks omdat dat er nu eenmaal bij hoort. Ze zijn weinig creatief en vrijen eigenlijk altijd op dezelfde manier. Dit zijn ook vaak de stellen waarvan de vrouw tijdens de seks alvast bedenkt welke boodschappen ze de volgende dag moet halen bij de supermarkt.

Zijn jullie een stel dat van afwisseling houdt en van iedere vrijpartij een feestje wil maken? Doe dan je voordeel met de 10 beste standjes voor in bed die we graag aan je voorleggen.

1. De missionaris

Het meest gebruikte standje is nog altijd de missionaris. Bij dit standje ligt de vrouw op haar rug en de man over haar heen. Deze houding dankt zijn naam aan het feit dat missionarissen die naar inheemse landen trokken om daar de bevolking te bekeren, deze houding adviseerden omdat die het minst aanstootgevend was. ER moest immers wel sprake zijn van seks (uiteraard uitsluitend tussen gehuwden) om voor nageslacht te zorgen. 

2. Doggy style

Een heel populair standje is ‘op zijn hondjes’ of in het Engels ‘doggy style’. Bij dit standje penetreert de man de vrouw van achter. Dit heeft voor de man als voordeel dat hij dieper kan penetreren. Bovendien is hert in deze houding gemakkelijker om de clitoris van de vrouw te stimuleren. Op deze manier kan een stel tegelijk een orgasme bereiken. 

Cute pug dog sleep rest with funny mask in the bed, wrap with blanket and tongue sticking out in the lazy time

3. Cowgirl style

Bij de cowgirl style zit de vrouw op de man. Dit standje vereist enige oefening, omdat de penis soms gemakkelijk uit de vagina glijdt. Het voordeel voor de vrouw is dat zij het tempo en de penetratie kan bepalen. 

4. Reverse Cowgirl

Standje Cowgirl kan ook omgekeerd, waarbij de vrouw op de man zit met haar rug naar hem toe. Voor de beleving maakt het niet heel veel verschil, het hangt dus van je eigen voorkeur af wat je wilt. Je kunt als je de cowgirl houding prettig vindt uiteraard beide varianten toepassen. 

5. Standje 69

Standje 69 is één van de bekendste standjes tijdens het vrijen. Hierbij bevredigen man en vrouw elkaar tegelijkertijd oraal. Het mooie van standje 69 is dat dit ook door twee mannen of twee vrouwen kan worden toegepast. Het zorgt voor een grote mate van intimiteit en is daarom favoriet bij veel stellen. 

6. Lepeltje Lepeltje

De lepeltje lepeltje houding is populair bij stellen die erg van knuffelen en intimiteit houden. Penetreren is in deze houding soms wat lastiger en vraagt dus den nodige vaardigheid. Het is een houding waarbij voorspel, seks en naspel vaak naadloos in elkaar overgaan omdat dit allemaal in dezelfde houding kan worden beleefd. 

Close up of the legs of a couple on the bed.

7. Staande houding

Afhankelijk van de lengte van beide partners kun je ook staand seks hebben. Eén van beide partners staat tegen een muur of deur en de andere recht voor hem. Je kunt een lengteverschil eventueel opheffen door voor de kleinere partner een opstapje te gebruiken. Dit standje vraagt wel de nodige oefening en wordt daarom vaak toegepast door stellen die wat beter op elkaar ingespeeld zijn. 

8. Legs up 

Voor mannen die diep penetreren prettig vinden. De vrouw kan een kussen onder haar kont leggen voor een nog betere houding. Zij steekt haar benen omhoog zodat de man haar ongeremd kan ‘nemen’. Deze houding is voor de vrouw soms wel wat vermoeiend dus meer geschikt voor als de man voelt dat zijn hoogtepunt nadert. 

9. Oraal maar dan anders

Bij standje 69 bevredigen beide partners elkaar tegelijk oraal. Maar je kunt er ook voor kiezen om dit te scheiden. Zo kunnen beiden er meer van genieten. Zowel de man als de vrouw kunnen oraal bevredigd worden terwijl zij rechtop tegen de muur staan en de andere partner voor hen knielt. Wat het extra opwindend maakt is dat de ene partner de andere bezig kan zien. Dit zorgt veelal voor extra opwinding. 

10. Anale seks

Niet alleen homostellen maar ook hetero’s doen aan anale seks. De man kan met zijn penis in de anus van de vrouw penetreren. Gebruik als je dit wilt doen wel een ruime hoeveelheid glijmiddel. De anus wordt namelijk in tegenstelling tot de vagina van de vrouw niet vochtig bij seksuele opwinding. Als je dan zonder glijmiddel te gebruiken wilt penetreren kan dit erg pijnlijk zijn en bovendien kunnen de vele bloedvaatjes in de anus scheuren zodat de narigheid nog groter wordt. De vrouw kan de man anaal bevredigen door een dildo te gebruiken. Ook dan is het aan te raden om glijmiddel te gebruiken. 

Nog meer inspiratie opdoen voor spannende standjes

Als je aan deze top 10 nog niet genoeg hebt zijn er natuurlijk nog veel meer standjes die je kunt uitproberen. Een bekende ‘handleiding’ hiervoor is de overbekende Kamasutra.

Dit boek uit de 2eeeuw na Christus beschrijft de liefde tussen man en vrouw in zijn meest uitgebreide vorm. Er is een deel van maar liefst 10 hoofdstukken volledig gewijd aan verschillende standjes die je kunt toepassen om voor meer hartstocht in je relatie te zorgen. 

Door Olivier

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…