Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

De beste tips voor wie net gedumpt is

Anja
2 min read

Of je nu net drie maanden een relatie had, een jaar samen bent geweest of al jaren bij elkaar was en zelfs al samen woonde of kinderen hebt gekregen: gedumpt worden is nooit leuk. Ben jij gedumpt en weet je niet wat je met jezelf aan moet? Lees dan in dit artikel welke tips je kunt gebruiken om je beter te voelen en verder te gaan met het leven zonder jezelf tekort te doen en je gevoelens op te kroppen.

Tip 1: probeer niet te veel zelfmedelijden te hebben

Natuurlijk mag je je verdrietig, vervelend of zelfs depressief voelen, maar het verzwelgen in zelfmedelijden is nooit goed. Zeg daarom niet tegen jezelf dat je vast niet goed genoeg was, dat niemand je leuk vindt en dat je nooit meer zo’n leuke man vindt, want dit is absoluut niet het geval en hier schiet je ook helemaal niets mee op.

Tip 2: geef je ex de ruimte

Het is lastig om je ex de eerste dagen minder te spreken (en zeker als je samen hebt gewoond of elkaar iedere dag zag of sprak), maar het is belangrijk om je ex de ruimte te geven. Niet alleen voor hem, maar ook zeker voor jezelf! Probeer hem niet te bellen of een bericht te sturen, tenzij het om praktische dingen gaat of je nog het een en ander uit te praten hebt en hij het hierover eens is.

Tip 3: leer je vrijheid waarderen

Als je vrijgezel bent, heb je ineens veel meer vrijheid. Ben je gedumpt, dan zie je deze vrijheid hoogstwaarschijnlijk niet als een positieve ontwikkeling. Toch is het belangrijk om dit wel te doen, want vrijheid is ook positief. Nu kun je doen wat jij wil doen, eten wat jij wil eten en zeggen wat jij wil zeggen!

Tip 4: zorg voor afleiding

Misschien wil je het liefste met een bak ijs op de bank liggen, maar dan is de kans groot dat je juist in zelfmedelijden gaat zwelgen. Als je dan toch met een bak ijs op de bank wil liggen, is het leuker om dit met een vriendin te doen. Zoek afleiding op!

Door Anja

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…