Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

De beste trucjes om je haar heel, héél lang te laten groeien

Anja
3 min read

Wil jij lang haar tot onder je bh-bandje, maar lukt het maar niet om je haar lang te laten groeien? Natuurlijk is het dan belangrijk om er rekening mee te houden dat het laten groeien van je haar tijd en geduld kost, maar er zijn wel enkele dingen die je kunt doen om je haar sneller lang te laten groeien. Welke dingen dit zijn, lees je in de tips in dit artikel.

Tip 1: gebruik altijd conditioner

Als je lang haar wil, moet je altijd conditioner gebruiken als je je haar wast. Conditioner beschermt je haar en helpt het te herstellen van activiteiten als stijlen, föhnen, kleuren en wassen. Dit betekent dat je haar langer kan groeien en er bovendien gezonder uit ziet.

Tip 2: was het niet iedere keer als je gaat douchen

Het is beter om een wasbeurt met shampoo zo veel mogelijk te skippen. Het doel van shampoo is namelijk het verwijderen van viezigheden uit je haar, maar het kan ook essentiële en natuurlijke oliën uit je haar verwijderen. Dit betekent dat je haar minder gezond is, waardoor het minder lang kan groeien. Moet je je haar toch wassen? Doe de shampoo dan alleen in je haarwortels en laat de shampoo over de rest van het haar stromen om het zo schoon te maken.

Tip 3: gebruik wekelijks een haarmasker

Lang haar heeft meer verzorging, liefde en aandacht nodig dan kort haar. Een haarmasker biedt net wat meer verzorging dan een conditioner en daarom wordt aangeraden om dit product minstens eens per week te gebruiken. Heb je geen masker in huis? Dan kun je ook olie voor het haar gebruiken om je haar te verzorgen. Breng de olie of het masker aan voor je je haar gaat wassen en het haar is extra goed verzorgd.

Tip 4: kam je haar voorzichtig

Natuurlijk moet je je haar af en toe borstelen, maar dit moet je wel voorzichtig doen. Borstel je te veel of te hard, dan kun je veel haar verliezen en dit is natuurlijk niet de bedoeling als je lang haar wil laten groeien. Kam niet in één haal naar beneden, maar kam rustig en voorzichtig om zo min mogelijk haren te verliezen.

Door Anja

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…