Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

De kleuren die je draagt bepalen jouw imago

Anja
2 min read

Kleuren zorgen voor variatie. Je kunt het tegenwoordig zo gek niet bedenken, of het wordt een rage. Vroeger waren er nog combinaties die ´vloekte’. Nu zijn de regels minder streng. Wist je dat de kleuren die je draagt veel over je zeggen?

Variatie

De kleren die je draagt zijn jouw visitekaartje. Je draagt ermee uit hoe je bent, waar je voor staat en wat je fijn vindt. Kijk eens naar buiten: hoeveel mensen hebben een jas aan in een donkere kleur? Een donkere kleur is veilige optie. Het valt niet op – alhoewel dat het doel kan zijn – als je iemand ziet met een knalgele jas, springt die je in het oog.  

Wat zegt jouw outfit over jou?

Alle kleuren hebben een betekenis – sommige kleuren hebben er wel tien! Een kort overzicht; welke betekenis heeft jouw outfit?

Rood

Rood is de kleur van de liefde, warmte en aanwezigheid. Rood staat voor variatie en avontuurlijkheid in het leven.

Groen

Groen staat voor de natuur, rust en vredigheid. Het is een rustgevende en vertrouwde kleur.

Blauw

Blauw is een neutrale kleur. Je ziet deze kleur veel terugkomen in jassen. Blauw staat voor de lucht en intelligentie.

Geel

Geel is een opvallende kleur. De kleur van het leven – hieraan dankt Pasen zijn kleur. Geel is de kleur van de zon, enthousiasme en creativiteit.

Paars

Paars staat voor respect. Het is een waardige kleur. Een kleur die ontzag en macht oproept. Hiernaast is het een sociale en humoristische kleur.

Oranje

Oranje is een vrolijke kleur. Oranje straalt succes, aantrekking en doorzettingsvermogen uit. Het is een minder aanwezige kleur dan rood, maar straalt ambitie uit.

Wit

Wit is de kleur van het licht. De kleur wit wordt geassocieerd met leven, puurheid en wijsheid. Wit wordt gezien als de kleur van perfectie.

Zwart

Zwart is een krachtige, mysterieuze kleur. Zwart straalt formaliteit uit. De kleur straalt voor sommigen de dood en slechtheid uit. Zwart staat vooral voor elegantie en kracht.

Door Anja

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…