Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

De sleutel tot gezond en vitaal ouder worden: 5 tips

5 min read

Het is een feit: we leven langer. Maar worden we dan ook per se gezond oud? Volgens Eurostat leven we gemiddeld tot 64 jaar in goede gezondheid. De levensjaren nadien deinst onze goede gezondheid terug.

Gelukkig ligt vitaal en gezond ouder worden binnen het bereik van ons allemaal. Met deze tips raak je alvast een stapje dichter in de goede richting!

Kwalitatief ouder worden: wat betekent dat juist?

Een goede levenskwaliteit betekent voornamelijk

  • Het behoud van een goede conditie
  • Goede mentale functies
  • Een hoog energieniveau
  • Een actieve levensstijl

Bij het ouder worden kunnen er een aantal problemen optreden en nemen bepaalde lichaamsprocessen sneller af. Hierdoor krijgt men dikwijls klachten, aandoeningen en soms zelfs ziektes.

Zo kan de valproblematiek die vaak voorkomt bij ouderen de gezondheid belemmeren. Veel ouderen ondervinden vaker dan voordien pijn, lusteloosheid en stijfheid. Ook hun sociale contacten nemen af en van geestelijke kwalen zoals dementie blijft men ook niet altijd gespaard. Is er dan wel een maatstaf voor kwalitatief ouder worden?

Onderstaande pijlers leiden in ieder geval tot een opwaartse spiraal die kwalitatief ouder worden bevordert:

Alles begint altijd bij een gezonde voeding…

Als je vaker dan drie keer per dag eet blijft je maag aan de gang. Bij het ouder worden kan het wel eens zijn dat we minder op de voeding gaan letten, terwijl ons lichaam net dan van nature nood heeft aan meer voedingsstoffen.

Allereerst krijgen ouderen vaker de neiging om eenzijdig en minder kwaliteitsvol te eten. Ook de opneembaarheid vanuit de darmen gaat sterk achteruit op latere leeftijd en ten slotte verslechtert de kauwfunctie, waardoor de biologische opname van voedingsstoffen wordt verlaagd.

Veel ouderen worden daarom aangeraden om op regelmatige basis voedingssupplementen in te nemen, denk maar aan een aanvulling met selenium, zink, magnesium of co-enzyme Q10.

Beweging doet wonderen

Beweging heeft een gunstig effect op de stofwisseling. Het helpt suikers en vetten goed te verbranden en cholesterol te beheersen. Maak af een toe een wandeling!

Zorg voor ontspanning en een sociaal netwerk

Ontspanning is op eender welk vlak, op eender welke leeftijd van groot belang. Laat je lichaam volledig relaxen door leuke dingen te doen. Op die manier blijft de geest helder en alert!

Een kwalitatieve nachtrust

Een fabel: ouderen slapen minder goed omdat ze minder slaap nodig hebben. Dat verhaal is niet waar. Wel is het zo dat met het ouder worden de kans vergroot op chronische slaapklachten. Dit kan ontstaan door een verlaagde productie van melatonine, stress, meer medicijnengebruik, een minder gestructureerd verloop van de dag, gevoeliger voor slaapstoringen…

Zorg voor voldoende rust, want zo creëer je meer levenslust!

Geef je cellen een opkikker en vertraag ouderdomsverschijnselen met Q10

We hebben voldoende energie nodig om fysiek en mentaal goed te kunnen functioneren. Veel mensen drinken koffie en cola of slikken stimulerende middelen om hun energieniveau te verbeteren. Maar dit kan problemen veroorzaken.

  1. Het zijn stoffen die ons lichaam kan missen.
  2. De oppeppende middelen kunnen de bloedsuikerspiegel en het centrale zenuwstelsel overbelasten.
  3. Dergelijke ‘energieshots’ werken verslavend.
  4. Ze putten belangrijke voedingsstoffen in het lichaam uit.

Q10 is daarentegen een 100% natuurlijke energie-opwekker die geen invloed heeft op de bloedsuikerspiegel of het centrale zenuwstelsel, omdat de stof deel uitmaakt van de biochemie in onze cellen. Vanaf de leeftijd van 25 jaar maakt ons lichaam stelselmatig ook zelf minder Q10 aan. Het gevolg? We zullen ons gedurende tientallen jaren moeten verzoenen met een langzame, fysieke aftakeling.

Maar hoewel we steeds ouder worden en voelen hoe onze energie langzaam afneemt, kunnen we onze cellen met Q10 ‘herladen’ voor de rest van ons leven. Op die manier kunnen we het energieverlies uitstellen en verminderen. Klinkt als een fantastische manier om de verloren vitaliteit en jeugd voor een deel te herwinnen, toch?

Bio-Q10 of BioActive Q10 van Pharma Nord

Vul je tekorten aan met Bio-Q10 of BioActive Q10, identiek aan de lichaamseigen vorm van Q10. De unieke mix van duurzaam geproduceerde plantaardige olie en natuurlijk co-enzyme Q10 biedt aantoonbaar een betere opneembaarheid. BioActive Q10 en Bio-Q10 zijn beide goed gedocumenteerd, hebben een hoge biologische beschikbaarheid en een gegarandeerde veiligheid. Bio-Q10 of BioActive Q10, met toevoeging van vitamine B2 of vitamine C ter ondersteuning van de energieproductie van het lichaam. Voor iedereen, zeker vanaf 50 jaar, een must!

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…