Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Denken mannen écht elke 7 seconden aan seks?

Bram
3 min read

Hoe vaak denken mannen nu werkelijk aan seks? Is het echt elke 7 seconden? De wetenschap komt eindelijk met een antwoord. Wil jij weten hoe vaak je partner aan seks denkt? Lees dan hier verder.

Elke zeven seconden of…

  • 514 keer per uur
  • 7200 keer per dag

Het wordt algemeen aangenomen dat mannen de hele tijd aan seks denken. Elke 7 seconden om precies te zijn. Dat is maar liefst 514 keer per uur of 7200 keer per dag. Bijna even veel als hoeveel keer je ademhaalt tijdens een wandeling! Dat lijkt niet echt realistisch. Hoog tijd dus voor een wetenschappelijk onderzoek!

Mannen en vrouwen denken bijna even veel aan seks

Deze verrassende conclusie was het resultaat van een grootschalig onderzoek. Mannen denken meer aan seks dan vrouwen, maar niet veel meer. Ze denken gemiddeld 19 keer per dag aan seks. De gemiddelde vrouw denkt ongeveer 10 keer per dag aan seks. Het verschil lijkt dus helemaal niet zo groot te zijn. Mannen en vrouwen lijken meer op elkaar dan je zou denken. Het libido van vrouwen is zelfs even hoog als het libido van mannen. Hoe komt het dan dat vrouwen iets minder aan seks denken?

Waarom denken vrouwen iets minder aan seks?

Vaak wordt gedacht dat mannen meer zin hebben in seks en er dus ook meer aan denken. Toch moeten we dit met een grote korrel zout nemen. Op vrouwelijke seksualiteit rust nog steeds een taboe. Vrouwen die genieten van seks worden maar al te vaak ‘goedkoop’ genoemd. “Ze vroeg erom” is zelfs nog steeds een veelgebruikt excuus bij seksueel geweld tegen vrouwen. Deze vorm van seksuele ongelijkheid zorgt ervoor dat vrouwen veel voorzichtiger zijn met hun seksualiteit. Terwijl mannen aangemoedigd worden om hun seksualiteit te ontplooien krijgen vrouwen nog steeds de boodschap om vooral voorzichtig te zijn.

Er zijn natuurlijk de uitzonderingen

Andere bevindingen van het onderzoek? Er was een groot verschil tussen verschillende mensen. Terwijl sommige mannen en vrouwen maar een paar keer per dag aan seks denken, dachten anderen (zowel mannen als vrouwen) er 100 keer of meer aan. Onderzoek bevestigt dat mensen meer aan seks denken als ze zich comfortabel voelen over hun eigen seksualiteit. Geniet van je lichaam en experimenteer met je seksualiteit, je hebt evenveel recht op plezier als mannen!

Hoe vaak denk jij dat je man aan seks denkt? Is het meer dan jij?

Door Bram

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…