Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Deze 3 signalen tonen aan dat jij een lieve vriendin bent

Anja
3 min read

Herken jij deze dingen? Dan ben je een hele goede en lieve vriendin!

1. Ieder een eigen leven           

Je ben je ervan bewust dat er buiten jullie vriendschap ook nog een afzonderlijk leven bestaay. Je accepteert dat je vriend(in) niet elk moment van de dag bij je kan komen, zelfs al zou je niets liever willen. In sommige gevallen heeft je vriend(in) namelijk andere dingen te doen, of wil hij of zij even wat tijd alleen doorbrengen. Je snapt dit volkomen en zeurt dus niet om je vriend(in) op andere gedachten te brengen en/of een schuldgevoel aan te praten. Naast jullie vriendschap bestaat er voor jullie beide ook een leven met familie en vrienden. Wanneer jullie daarna weer samen komen, hebben jullie elkaar dan ook een heleboel te vertellen en blijft de relatie interessant.

2. Compromissen sluiten is de sleutel van vriendschap

Jullie vriendschap wordt niet geregeerd door een enorme dictator die alleen zijn eigen wil door wil drammen. Op het moment dat je vriend(in) iets samen met jou wil gaan ondernemen, dan overleggen jullie altijd rustig wat het leukst is. Wanneer één van jullie het niet eens is met een idee van de ander, dan doen jullie er altijd alles aan om een compromis te vinden. Een uitje moet immers een gezellig samenzijn zijn. Soms zelfs doe je wel eens iets wat je eigenlijk minder leuk vindt, maar doordat je samen bent, wordt dit echter weer helemaal goedgemaakt. Uiteraard zal je vriend(in) zo nu en dan ook hetzelfde voor je doen. Een vriendschap betekent nu eenmaal geven en nemen van twee kanten.

3. Niemand komt tussen jullie vriendschap

Geen enkel mens is belangrijker dan jullie vriendschap. Je vriend(in) zou je dan ook voor geen ander willen ruilen, zelfs niet voor die beeldschone collega of die steenrijke jeugdliefde. Je vriend(in) waardeert je om wie je bent en neem dus ook je negatieve kanten voor lief. Voor hem, of haar, hebben immers je positieve kanten toch de overhand en daar komt niemand, maar dan ook echt niemand, tussen. Als het erop aan komt zul jij altijd op de eerste plaats komen. Op heel de wereld is er namelijk geen liever persoon, voor je vriend(in), dan jij en dat krijg je dan ook regelmatig te horen. Ook leuke attenties en berichtjes tonen vaak genoeg aan dat je als een lieve vriendin wordt beschouwd. Dat is toch geweldig cool om te weten.

Door Anja

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…