Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Deze 6 voedingsmiddelen zijn gezond én goedkoop

Bram
2 min read

Gezonde voeding is niet altijd goedkoop, integendeel. Gelukkig zijn er enkele gezonde voedingsmiddelen die gezond én betaalbaar zijn. Je hoeft echt niet rijk te zijn om gezond te kunnen eten, probeer deze 10 goedkope voedingsmiddelen!

1.Gekookte eitjes

In eieren zitten alle negen essentiële aminozuren en andere belangrijke vitaminen en mineralen. Je kan eieren in verschillende gerechten gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan een lekkere quiche, een roerei of een gekookt eitje in een salade.

2.Havermout

Havermout is het ideale ontbijt. Het is veel gezonder dan boterhammen met beleg én ook veel goedkoper. Het duurt bovendien niet lang om havermout klaar te maken en je kan er eindeloos mee variëren. Je kan havermout ook verwerken in gezonde pannenkoeken en appel crumble.

3.Bevroren fruit

Verse bessen en bosvruchten zijn erg gezond maar vaak ontzettend duur. Maar heb je al eens in de diepvriesafdeling gekeken? Bevroren fruit is even gezond en je betaalt er veel minder voor. Je kan bevroren fruit verwerken in gezonde smoothies en yoghurt.

4.Boerenkool

Je wist het misschien nog niet, maar boerenkool is een echt superfood. Het zit boordevol vitaminen en mineralen die goed zijn voor je lichaam. Je kan er een lekkere winterse stamppot van maken of heb je eerder zin in een hartige taart, soep of salade?

5.Bonen en linzen

De Wereld Gezondheidsraad heeft nog maar net laten weten dat we meer peulvruchten zouden moeten eten. Bonen en linzen zijn de ideale vleesvervangers en ze zijn overheerlijk. Ze helpen je cholesterol en bloedsuikerspiegel in balans te houden en het zijn een echte vitaminebommen. Voeg bonen en linzen toe aan je spaghettisaus, chilischotels, taco’s, sauzen, soepen, salades en stoofpotjes. Ze zijn lekker, gezond én betaalbaar.

6.Yoghurt

Ongesuikerde yoghurt helpt je spijsvertering en zit boordevol vitaminen, proteïnen, calcium en mineralen. Eet het als ontbijt met havervlokken en fruit om je dag gezond te beginnen. Je kan yoghurt bovendien gebruiken ter vervanging van mayonaise door er een lekkere dressing van te maken. 

Door Bram

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…