Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Deze beautyproducten kun je vervangen door avocado

Bram
2 min read

De avocado is een verschrikkelijk gezonde vrucht om te eten. Ze zijn rijk aan gezonde vetten, vitaminen en mineralen. Daarnaast zijn avocado’s ook nog eens heel goed voor je huid en haar. Er zijn zelfs beautyproducten die compleet vervangbaar zijn door een avocado. Hieronder 5 van deze beautyproducten die je kunt vervangen door een avocado. Lang leve deze groene vrucht!

Haarmaskers

Een avocado doet wonderen voor je haar. Prak een avocado fijn in een kommetje. Voeg hier vervolgens het sap van een halve citroen en wat olijfolie aan toe. Roer dit mengsel tot het één geheel is en masseer dit in op de hoofdhuid. Wikkel je haar in een handdoek en laat het geheel 20 minuten intrekken. Dit zorgt ervoor dat je haar super zacht wordt!

Huidmaskers

Naast je haar, zijn avocado’s ook heel gezond voor je huid. Prak een halve avocado fijn. Probeer een zo rijp mogelijke avocado uit te kiezen. Smeer dit mengsel over je gezicht, laat het 10 tot 15 minuten intrekken en spoel dit goed af onder de douche.

Oogcrème

Oogcrème bevat veel vitamine C. Laat deze essentiële vitamine nu ook in een avocado zitten. Je kunt dus net zo goed een paar plakjes avocado op je ogen leggen in plaats van dure oogcrème op te smeren.

Hand scrub

Avocado’s zijn ook geschikt voor een goede ‘hand scrub’. Meng een halve avocado met twee theelepels (grof) gemalen zout. Wrijf dit enkele minuten over je handen en je verwijderd alle dode huidcellen! Bovendien is het ook nog eens heel voedzaam voor de huid.

Aftersun

Avocado’s kunnen zelfs dienen als een goede aftersun. Avocado’s helpen de huid verkoelen. Smeer een geprakte avocado over de verbrande huid en laat 15 minuten intrekken

Door Bram

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…