Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Deze dingen kun je doen om te voorkomen dat jij en je partner ruzie maken

Anja
2 min read

Word ook een dreamteam!

Af en toe gezond

Ruzie maken. Wikipedia noemt het een onenigheidsverschil, mogelijk gepaard met schelden, verwijtingen en geweld. Hoe je het ook noemt, ruzie kan onverdraaglijk zijn. Vooral als je met je partner samenwoont. Af en toe een ruzie is echter gezond. Het is belangrijk elkaars lastige eigenschappen te beschouwen als een onvermijdelijk fenomeen. Als je dat kunt en wilt ben je samen sterk en heb je een goede relatie.

Voorkomen is beter dan genezen

Natuurlijk is voorkomen beter dan genezen. Er zijn genoeg manieren waarop je ruzie kunt voorkomen, en de sfeer bewaren. Zorg dat je trots niet in de weg gaat zitten. Dat is een storende factor.

Hoe kun je voorkomen? Een opsomming:

  • Wees slim: dat hoorde je vroeger vaak, toen je vier jaar oud was. De zin is nog steeds relevant. Vraag jezelf af: wil je echt ruzie maken, of gaat het alleen maar om je gelijk?
  • Leer toe te geven: soms dan heb je ongelijk. Hoe jammer dat ook is. Geef dat dan ook toe. Dit geldt ook voor een uitzichtloze ruzie. Je kunt soms beter toegeven, dan dat je op je strepen blijft staan.
  • Kies je strijd: de Engelse taal heeft hier een mooi gezegde voor – pick your battles. Is een je-bent-laat-ruzie echt de moeite waard? Je kunt dan, al klinkt het raar, beter de slimste zijn. De slimste houdt in; toegeven dat je fout zit en je excuses aanbieden. Dat kost soms moeite, maar je zult jezelf later bedanken voor de keuze.
  • Eerlijkheid: wees altijd volledig eerlijk tegen elkaar. Altijd. Dus geen verborgen agenda, meningen en activiteiten. Echt, hierdoor zullen de ruzies significant verminderen!

Kortom; af en toe een kleine ruzie is gezond. Zorg altijd dat je het later goed uitpraat. Ga na waarom het gebeurd is en zorg ervoor dat het niet nog een keer kan gebeuren. Zo word je een ijzersterk koppel!

Door Anja

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…